Brittisk media: Hunter Biden hjälpte finansiera biolabb i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Hunter Biden. Foto: DOD Photo/Class Carlos M. Vazquez II

Ryssland påstår att den amerikanske presidenten Joe Bidens son, Hunter Biden, hjälpt till att finansiera forskning på biologiska vapen i Ukraina. Och anklagelserna kan vara sanna, rapporterar Daily Mail, som kommit över e-post från Hunter Bidens övergivna laptop.

Det var i torsdags som Ryssland höll en presskonferens där man hävdade att Joe Bidens son Hunter Biden hjälpt till att finansiera ett amerikanskt militärt forskningsprogram för biologiska vapen i Ukraina.

– Vårt försvarsdepartement fortsätter analysera dokument som avslöjar Pentagons militära biologiska aktivitet i Ukraina. Det finns nära kopplingar till den nuvarande regeringen i USA, särskilt investeringsfonden Rosemont Seneca, som leds av Hunter Biden, sade Igor Kirrilov från den ryska militärens biologiska skyddsavdelning.

Även USAID och George Soros Open Society påstås ha kopplingar till labben.

– Allt sker under Pentagons fulla kontroll, sade Kirrilov.

Anklagelserna har avfärdats som rysk propaganda.

Men nu säger den brittiska tidningen Daily Mail att påståendena mycket väl kan vara sanna.

Detta beroende på mejl som ska ha hittats i Hunters famösa övergivna laptop, som enligt tidningen avslöjar att presidentsonen säkrade miljontals dollar i finansiering för Metabiota, en entreprenör under det amerikanska försvarsdepartementet som specialiserat sig på forskning om så kallade pandemiskapande sjukdomar.

Hunter Biden och hans kollegor ska ha investerat 500.000 dollar i Metabiota genom deras företag Rosemont Seneca.

De ska också ha hjälpt till att finansiera Metabiota genom att samla in miljontals dollar från investeringsbolag som bankjätten Goldman Sachs.

Enligt Daily Mail har Metabiota dessutom ”nära band” till Wuhan Institute of Virology (WIV), alltså det labb i Kina som misstänks vara ursprunget till covid-19 och den så kallade ”pandemin”.

Vidare ska Hunter Biden ha introducerat Metabiota för det omstridda ukrainska gasföretaget Burisma, där han själv satt som styrelseledamot mellan 2014-2019. Detta gällande ett vetenskapsprojekt ”på hög biosäkerhetsnivå” i Ukraina, skriver den brittiska tidningen och hänvisar till ett mejl från april 2014 mellan Burismas chef och Hunter Biden.

Enligt Daily Mail tyder mejlen på att Hunter hade en ”framträdande roll i att säkerställa att Metabiota kunde bedriva sin patogenforskning bara några hundra mil från gränsen till Ryssland”.

Det var tre veckor före presidentvalet i USA 2020 som New York Post gjorde ett sensationellt avslöjande om påstådda korrupta affärer hos den mäktiga Biden-familjen, baserat på uppgifter från en laptop som sonen Hunter lämnat in för reparation men aldrig hämtat ut igen. ”Smoking-gun email reveals how Hunter Biden introduced Ukrainian businessman to VP dad”, löd rubriken, som syftar på affärer som ska ha gjorts när pappa Joe Biden var vicepresident i USA. Datorn är full av komprometterande uppgifter och bilder på Hunter Biden. Men avslöjandet tystades ned av andra nyhetskanaler och tidningar, och på sociala medier förbjöds artikeln från att spridas. Ryssland påstods ligga bakom datorn och det som fanns på den. Avslöjandet var så vanhedrande och censuren så extrem att utgången i det amerikanska valet kan ha påverkats. Först nyligen, alltså långt senare och efter Joe Bidens seger, har andra medier erkänt att laptopen är äkta. Enligt SvD hade avslöjandet kunnat ”snuva Biden på valsegern”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program