FN:s uppmaning till regeringar: Ta ut mer skatt – ”Planeten brinner”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

En ny skatt för företag som gör vinster på ”fossila bränslen” måste införas för att rädda världen. Det hävdar António Guterres, generalsekreterare för globalistorganisationen FN.

Det är FN:s generalsekreterare António Guterres som nu kräver att så kallade rika länder inför en extra skatt på ”fossilbränsleföretags” vinster. Alltså för olje-, gas- och kolföretag.

– Vi måste sluta upp med vårt suicidala krig mot naturen, sade Guterres i ett klimatalarmistiskt tal inför FN:s generalförsamling i New York på tisdagen. Klimatkrisen är en definitiv fråga för vår tid. Detta måste vara första prioritering för alla regeringar och multilaterala organisationer.

”Växthusgaser” måste reduceras med 40 procent tills år 2030, påstod han vidare.

– Förorenare måste betala! Jag uppmanar alla utvecklade ekonomier att beskatta fossilbränsleföretagens övertaliga vinster.

Dessa vinster ska sedan, enligt FN-chefen, överföras till fattigare länder som ”lider förluster och skador av klimatförändringar” samt till människor som drabbas av ökade mat- och energipriser.

– Jag uppmanar alla ledare att förverkliga målen i Parisavtalet. Höj era klimatambitioner, lyssna på ert folks rop på förändring! Investera i lösningar som leder till hållbar ekonomisk utveckling.

Fossilbränsleindustrin ”festar på hundratals miljarder dollar i subventioner och oväntade vinster medan hushållens budgetar krymper och vår planet brinner”, hävdar han också.

– Vår värld är beroende av fossila bränslen och det är dags för en intervention. Vi måste hålla fossilbränsleföretagen till svars.

I ett annat tal nyligen sade FN-chefen att världen ”behöver en reformerad finansiell arkitektur som gynnar utvecklingsländerna”.

– Detta är den enda hållbara vägen för att ta itu med de obscena ojämlikheter som finns i alla länder, samtidigt som man säkerställer att världen inte glider in i en lågkonjunktur, sade han då.

– Vi måste rädda vår planet, som bokstavligen brinner.

Läs vår tidigare artikel: Experten: ”Klimatkrisen” en myt skapad av FN

Se nedan för ännu fler relaterade artiklar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program