Damberg till globalistmöte – ska lära världen om ”moralisk” klimatpolitik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto bakgrund: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sveriges regering deltar i World Economic Forums årliga möte i Davos, som börjar i morgon söndag och pågår till på torsdag nästa vecka. Finansminister Mikael Damberg (S) deltar för att promota ”den gröna nyindustrialiseringen” och prata Nato.

I morgon söndag inleds World Economic Forum årliga globalistmöte i Davos i Schweiz.

Årets möte har temat ”Historien vid en vändpunkt: Regeringspolitik och affärsstrategier”, och så många som 2.500 ledare från politik, näringsliv, civilsamhälle OCH MEDIA väntas delta.

Över folkens huvuden tänker man alltså planera hur framtiden ska se ut.

Deltagarna ska ”ta itu med globala frågor och hitta lösningar på världens mest akuta utmaningar inklusive den pågående globala pandemin, kriget i Ukraina, geoekonomiska chocker och klimatförändringar”, skriver WEF på sin hemsida.

Bland deltagarna finns Sveriges regering, som skickar finansminister Mikael Damberg.

Hans ska bland annat tala om ”den gröna nyindustrialiseringen”, men även om ”Sveriges roll i ett förändrat säkerhetspolitiskt läge”.

Enligt regeringens hemsida kommer han medverka i en diskussion med näringslivet och regeringsrepresentanter från andra länder under rubriken ”Revitalizing the Transatlantic Alliance”, samt i ett panelsamtal med Finlands utrikesminister på temat ”NATO in the Nordics”.

– Sverige ligger långt fram i klimatomställningen samtidigt som tiotusentals nya jobb nu växer fram i den gröna nyindustrialisering som pågår över hela landet. Detta sker bland annat tack vare stora gröna investeringar och en tydlig politisk riktning, säger Mikael Damberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Med regeringens arbete för en hållbar klimatomställning och en grön nyindustrialisering vill vi visa omvärlden hur klimatarbetet inte bara är moraliskt rätt gentemot våra barn och barnbarn, den skapar också framtidens jobb och exportmöjligheter.

Se Rebel News rapportering från förberedelserna i Davos:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program