Twitter-anställd medger: ”Vi är kommunistiska som fan”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

En anställd på Twitter beskriver företaget som en vänsterrörelse där ”mental hälsa” är viktigare än att göra så mycket vinst som möjligt, och där de anställda försökte ”revoltera” när Elon Musk skulle köpa bolaget. Det visar en ny hemlig inspelning som Project Veritas gjort. Twitter påstås ha en kommunistisk företagskultur.

Det är de granskande journalisterna på Project Veritas som gjort ännu ett makabert avslöjande.

Den här gången har man i hemlighet lycktas spela in en uppsatt anställd inom Twitter.

Han beskriver i princip Twitter som en vänsterextrem rörelse, som inte tror på yttrandefrihet och som hatar att Teslagrundaren Elon Musk kan ta över företaget.

– Twitter tror inte på yttrandefrihet… Elon tror på yttrandefrihet, säger han.

Sedan Elon Musk kom in i bilden har mycket förändrats på Twitter. Högern har blivit allt starkare på plattformen eftersom de känner att Musk är på deras sida, deras nya ledare. Samtidigt är de Twitteranställda oroliga för sina jobb.

– Våra jobb står på spel, han är en kapitalist och vi verkar inte riktigt som kapitalister, snarare väldigt socialistiskt. Som att vi alla är kommunistiska som fan (”commie as fuck”).

– Jag startade på Twitter och blev typ vänster… Det är miljön. Man är där och ska jobba tillsammans. Det kallas ”Commiefornia” av någon anledning (vad som menas är att vänsterstyrda Kalifornien är så vänster att det liknar en kommunistisk stat, vår anm).

Han själv är ganska ok med att Musk tar över företaget. Han börjar till och med gå över till Elons sida litegrann. Men inte kollegorna, som han beskriver som ”supervänster, vänster, vänster, vänster, vänster”. Han är tveksam till om höger- och vänstermänniskor kommer kunna samexistera på Twitter, och han bekräftar också att det finns en partiskhet på plattformen.

Som anställd på Twitter får man göra lite som man vill, till exempel bara jobba några timmar i veckan eller ta ledigt i månader om man känner sig dålig. ”Mental hälsa” är det viktiga, inte ekonomisk vinst eller att effektivisera arbetsplatsen, som kapitalister gör.

Många anställda blev så upprörda när Elon Musk skulle köpa plattformen att de ”revolterade”. Men det misslyckades. En bolagsstyrelse kan nämligen inte hur som helst stoppa någon från att köpa företaget, utan måste agera för aktieägarnas bästa, annars kan de bli stämda personligen.

Twitter har inte kommenterat avslöjandet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program