AP: Kanada släpper vaccinkrav – Trudeaus motståndare: ”Vi vinner”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vaccinkravet för att få resa in i Kanada kommer tas bort i slutet av månaden. Detta enligt en anonym tjänsteman med insikt i frågan, uppger Associated Press.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau ska nu ha gått med på att släppa vaccinkravet för personer som reser in i landet.

Detta enligt en källa till AP, som talade till nyhetsbyrån på villkor att få vara anonym.

Kravet ska försvinna den 30 september, enligt uppgift.

Ett liknande vaccinkrav finns i USA, men det ser ut att fortsätta, skriver AP.

CBC News rapporterar samma sak. Enligt deras regeringskälla har den vänsterliberala regeringen beslutat att slopa vaccinationskrav för resenärer, avsluta slumpmässiga covidtester på flygplatser samt att den så kallade hälsoappen ”ArriveCan” ska bli frivillig.

Samtidigt diskuterar Kanadas regering ännu om munskyddstvång på tåg och flyg ska kvarstå.

– Jag vill dela lite fantastiska nyheter med er. Vi vinner!, säger Pierre Poilievre, som nyligen valdes till partiledare för Kanadas konservativa parti, på Twitter. Justin Trudeau tar till flykten. Dagar efter jag blev ledare fick han erkänna att det finns en inflation. Och idag backar han från vaccintvång och annan covidkontroll som vi motsatt oss hela tiden.

– Jobbet är inte klart, fortsätter oppositionsledaren. Det finns fortfarande människor som utsätts för diskriminering på grund av deras legitima, personliga beslut. Jag kommer arbeta för att återställa er frihet. Men låt oss ta en stund och fira framstegen vi gör. Nu fortsätter vi mot seger. Låt oss ta tillbaka kontrollen över våra liv och göra Kanada till det friaste landet på jorden!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program