Folk flyr Kanada för frihet i Florida

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Människor flyr från Justin Trudeaus vänsterliberala Kanada för att ta sig till den amerikanska delstaten Florida, som varit en av få platser i världen som hanterat covid-19 med frihet och medmänsklighet som utgångpunkt. Det hävdar Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis.

Det var på en pressträff i Miami nyligen som Floridas konservative guvernör Ron DeSantis fick frågan hur det känns när hans delstat kallas för ”regim” och jämförs med diktaturer som Kuba.

– Jag tycker det är ett slag i ansiktet på alla i södra Florida som har erfarenhet av marxistiska diktatorer. Det finns människor som blivit utdrivna från Kuba. Förtrycket är så extremt att människor hellre satte sig på en flotte för att åka 90 mil över vatten fullt med hajar för att kunna ta sig till friheten. Folk har fått hela sina liv förstörda, sedan har de kommit till Florida för frihet.

Folk flyr till Florida från många olika plaster, enligt DeSantis.

– Att likställa Florida – som inte bara i vårt land utan även runt om i världen ses en tillflyktsort för frihet – med (marxistiska) regimer visar bara att man inte vet vad man pratar om. Det finns en anledning att människor strömmar in i Florida. Jag ber inte ens folk att komma. Men folk flyr hit, inte bara från andra delstater, utan från Kanada och andra platser, fortsätter han och påpekar:

– Jag inser att det kan finnas vissa personer i Florida, inte i mitt parti, utan andra politiker som har medkänsla för diktaturer som den på Kuba. Jag föraktar sådana åsikter. De representerar inte Floridas värderingar, särskilt inte bland människor i södra Florida.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program