Ambulanser hindrades på E4 – Moderaterna: ”Sluta dalta med klimataktivister”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

”Det måste bli ett slut på daltandet” med så kallade klimataktivister, skriver Moderaternas rättspolitiska talesperson på Twitter efter att ”aktivister” limmat fast sig på E4 i Stockholm och hindrat ambulanser från att komma fram.

Det var strax efter klockan 08 i morse som E4 blev helt blockerad i södergående riktning vid Haga Norra i Stockholm på grund av att så kallade aktivister satt sig i trafiken.

Detta skedde alltså mitt i rusningstrafiken.

Poliserna sade till personerna men detta åtlyddes inte. Då började polisen bära bort dem.

”Två personer har limmat fast sig och är fortfarande kvar, men trafiken kan försiktigt släppas på i två körfält”, skriver polisen på sin hemsida klockan 08.39.

Händelsen rubriceras som sabotage och brott mot ordningslagen.

Enligt Aftonbladet har ambulanser blockerats från att ta sig fram.

– Det har stått ambulanser i den här kön, det är en av de viktigaste vägarna till Karolinska sjukhuset. Vi har fått samtal från personal på sjukhuset om att vägen är stoppad, säger polisens presstalesman Daniel Wikdahl till Aftonbladet.

Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell tycker nu att det ”måste bli ett slut på daltandet med dessa så kallade klimataktivister”, skriver han på Twitter.

”Lagstiftningen ska skärpas för att kunna häkta fler direkt. Vill de påverka politiken borde de engagera sig i ett parti istället för att sätta människors liv i fara”, fortsätter han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program