WHO varnar för dödligare virus och ny pandemi – kräver ”global hälsoarkitektur”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Det globalistiska FN-organet WHO vill stå ”i centrum för den globala hälsoarkitekturen”. Det förklarade WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus på måndagen.
– Nästa pandemi kommer inte vänta på oss. Vi måste vara redo, sade han.

Det är WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus som nu varnar för att världen snart kan stå inför en ny pandemi. En ny patogen kan dyka upp, som är ännu farligare.

Därför behöver världen gå med på WHO:s planerade pandemifördrag.

– WHO har föreslagit för medlemsstaterna ett ramverk för starkare styrning, starkare finansiering, starkare system och verktyg, samt ett starkare WHO i centrum för den globala hälsoarkitekturen, sade han.

– Först och främst uppmanar jag er att, som ett generationsåtagande, leverera pandemiöverenskommelsen i tid. Nästa pandemi kommer inte vänta på oss. Vi måste vara redo.

Vidare uppmanade WHO-chefen till att ”hålla WHO i centrum för den globala hälsoarkitekturen”. Han vill att ”jämlikhet” blir ”drivkraften för förändring”. WHO-bossen vill även se ”djärva förändringar” av internationella hälsoföreskrifter för att förbättra genomförandet av dem.

Enligt WHO måste världen ta vara på denna möjlighet.

– I en värld av överlappande och konvergerande kriser behöver vi en effektiv arkitektur för hälsoberedskap och räddningsinsatser som inte bara tar itu med framtidens pandemier, utan hälsokriser av alla slag, fortsatte Tedros Adhanom Ghebreyesus. När vi återhämtar oss från det kollektiva traumat av covid-19 måste vi arbeta tillsammans för att bygga en ny framtid som är rättvis, inkluderande och sammanhängande.

Tedros varnade också för ett ännu dödligare virus.

– Hotet om att en annan variant dyker upp som orsakar nya vågor av sjukdom och död kvarstår. Och hotet om att en annan patogen dyker upp med ännu dödligare potential kvarstår.

– Om vi inte gör de förändringar som måste göras, vem kommer då göra det? Och om vi inte gör dem nu, när ska vi göra det? När nästa pandemi knackar på dörren – och det kommer den göra – måste vi vara redo att svara beslutsamt, kollektivt och rättvist.

Han påpekar också att WHO levererade nästan två miljarder doser covidvaccin.

Redan i mars 2020, då tuffare virusvariant härjade, hade covid-19 en extremt låg dödlighet på 0,1 procent bland personer under 70 år. Detta enligt en studie från svenska Folkhälsomyndigheten. Myndigheten har nu tagit bort denna artikel från sin hemsida, men den går fortfarande att läsa via Archive.org.krisinformation.se kan man ännu läsa om studien, men länken på Folkhälsomyndighetens egen hemsida fungerar alltså inte längre.

Enligt den förra chefsforskaren hos Pfizer, Michael Yeadon, var den kraftigt överdrivna covidskräcken och regeringarnas värdelösa ”åtgärder”, planerade på övernationell nivå.

Även i Sverige riktas kritik mot WHO:s planer.

Läs också: Läkare: Covidsprutan ett ”totalt misslyckande” – det är ett ”anti-vaccin”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program