Desperation i väst efter Bachmut-förlusten: ”Staden blev för Zelensky vad Stalingrad var för Hitler”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tiotusentals ukrainska soldater dog i Bachmut – för ingenting. Det säger den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor i en intervju med Judge Napolitano.

Proxykriget mot Ryssland i Ukraina fortsätter gå dåligt för väst. Efter många månaders strider mellan ryska och ukrainska styrkor ska nu den viktiga staden Bachmut ha erövrats av Ryssland.

Enligt den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor är staden helt förstörd. Den ser ut som Hiroshima efter USA:s atombomb 1945.

Macgregor är inte alls förvånad av utgången. Ryssland har kontrollerat nästan 100 procent av staden i flera månader, även om detta inte framkommit i västerländska medier.

Bachmut blev i mångt och mycket som en gravplats för den ukrainska armén.

– Jag tror att Bachmut för Zelensky på många sätt blev vad Stalingrad var för Hitler. Man ska komma ihåg att Stalingrad egentligen inte hade någon strategisk betydelse när tyskarna kom dit. Det enda betydelsefulla som fanns där var en flygtillverkningsanläggning, som hade förstörts av Luftwaffe. Så det fanns ingen anledning att stanna när det blev klart vad Sovjet tänkte göra. Men Hitler var besatt av stället. Det blev liksom en kamp mot Stalin och kommunismen.

– Så han förvandlade Stalingrad till en katastrof. Och det är vad Zelensky har gjort.

Redan i oktober förra året gjorde ryssarna Bachmut till en fälla, förklarar Douglas Macgregor. De bjöd in alla ukrainare som ville komma dit, och utplånade dem.

– Så det fanns hela tiden en avsikt att låta en väg vara öppen, eftersom den kunde användas för att återförsörja. Och det fungerade. Tusentals ukrainska soldater har dött där för ingenting.

Ukraina har skickat in ett massivt antal trupper i Bachmut de senaste månaderna. Macgregor bedömer att minst 50.000 ukrainska soldater har dött. För ingenting alltså.

Nu planerar globalistmakterna i väst, som ser proxykriget som ett avgörande slag om världsordningen, att skicka F-16 till Ukraina. Detta är ren desperation från västs sida, menar Macgregor. De avancerade stridsplanen ska dock inte levereras från USA, utan från Europa. USA skickar alltså fram sina allierade. ”Biden låter allierade leverera stridsflygplan”, skriver BBC.

– Desperation är det enkla svaret, säger Douglas Macgregor. Ju sämre det har gått på marken för Ukraina, ju mer uppenbart blir värstascenariot – att Ukraina kollapsar. Och ju mer villiga har vi blivit att leverera vad som helst förutom kärnvapen.

Samtidigt förbereder sig nu USA för att kriget kan bli ett i raden av ”frusna” konflikter i världen, som varar i många år eller till och med årtionden – likt konflikten mellan Nord- och Sydkorea, enligt Politico. Men det tror inte Macgregor att Ryssland är intresserat av, eftersom man vinner och för att det skulle innebära ett permanenta Nato i västra Ukraina. Det kommer inte accepteras, varför Ryssland lär fortsätta mala ner de ukrainska styrkorna längre västerut. Ett tänkbart scenario är därför också att väst går in direkt i kriget, vilket vore förödande.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program