Djokovic vägrar ”vaccinet” – beredd att offra US Open

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tennisstjärnan Novak Djokovic kommer inte ta ”vaccinet” mot covid-19 även om det skulle innebära att han inte släpps in i USA för US Open senare i sommar.

Den serbiske tennisstjärnan Novak Djokovic säger fortsatt nej till att injicera sig med det så kallade vaccinet mot covid-19, som är förknippat med extremt mycket biverkningar.

Och han är beredd att offra US Open, som börjar i slutet av augusti, om så skulle behövas.

Därför är han extra motiverad att tävla i Wimbledon i England, som inleds idag och där han är välkommen utan vaccinbevis. Han fick även delta i Franska Öppna i maj.

– Jag får vänta och se. Jag skulle gärna åka till USA, men i dagsläget är det inte möjligt. Det är inte så mycket jag kan göra, det är upp till den amerikanska regeringen att besluta om de ska tillåta ovaccinerade människor att åka in i landet, sade han under en pressträff.

”Men du har fortfarande tid att vaccinera dig. Är det något du utesluter?”, frågade en journalist.

– Ja, svarade han.

Novak Djokovic är också kritisk till att ryska spelare portas från Wimbledon. Enligt han har spelarna inget med kriget i Ukraina att göra.

– Jag kan inte säga att jag är helt med på att förbjuda ryska tennisspelare, vitryska tennisspelare, från att tävla på obestämd tid. Jag ser inte hur de har bidragit till något av det som händer. Jag tycker inte det är rättvist.

Redan i september förra året rapporterade Swebbtv Nyheter om hur det franska tennisproffset Jérémy Chardy tvingades avbryta sin säsong på grund av kraftiga reaktioner från Pfizers coronavaccin. Det gick så långt att han blev funktionsnedsatt och kanske aldrig kan spela igen.

– Sedan jag fick mitt vaccin har jag haft problem, jag har haft en rad problem. Plötsligt kan jag inte träna, jag kan inte spela, sade Chardy till AFP och ångrade att han tog ”vaccinet”.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program