USA:s provokation mot Kina: ”Mest galna som hänt i vår livstid”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s ”provokation” mot Kina är absurd och svår att över huvud taget förstå. Det menar Fox News Tucker Carlson i ett nytt program. Han är närmast mållös.

Vad håller egentligen USA på med i Taiwan? Försöker man skifta fokus från Natos misslyckade försök att tilltyga Ryssland genom Ukraina?

Beslutet att skicka Nancy Pelosi, USA:s tredje högst uppsatta politiker, till Taiwan är bland det mest galna som skett på många decennier, under hela hans livstid, påpekar Tucker Carlson i samband med en ny intervju med arméöversten Douglas Macgregor.

– Bidenadministrationen provocerar fram ett riktigt krig med Kina. Det är helt obegripligt. Det blir bara begripligt om Bidenadministrationen medvetet försöker försvaga och förstöra USA. Det finns ingen annan logisk förklaring. Det som nu händer med Kina påminner väldigt mycket om det som hänt i Ukraina. Det är galenskap. Detta är den absolut sämsta möjliga tidpunkt, och mest galna tidpunkt att välja, för att skicka en 82-årig narcissist till Taiwan, säger Tucker Carlson och påpekar att USA aldrig varit så dåligt förberett för krig.

Enligt Carlson är Pelosis provokativa resa till Taiwan, som Kina inte bara ser som en provokation utan som ett angrepp på sin suveränitet, ”ett av de konstigaste ögonblicken i det konstigaste presidentskapet i amerikansk historia”.

– Detta är förmodligen den mest hänsynslösa och oansvariga administrationen i mannaminne, säger Douglas Macgregor. Ingen är kvalificerad som statsman. Statsmannaskap innebär främja amerikanska intressen till lägsta kostnad för det amerikanska folket. Inget av det finns här. Vi har att göra med en samling posörer. Personer som poserar, och det är inte statsmannaskap.

– Det amerikanska folket måste förstå något som ingen har brytt sig om att berätta för dem. Under andra världskriget var Taiwan det osänkbara hangarfartyget för Japans väpnade styrkor. Alla större invasioner av Kina inleddes från Taiwan. Peking kommer inte tillåta Taiwan bli en lydstat för amerikanska eller japanska väpnade styrkor eller någon annan främmande makt.

Enligt Douglas Macgregor kan provokationerna leda till krig med Kina, och det vore i så fall ett krig som USA inte skulle vinna, framhäver han.

Kina ser Taiwan som en del av sitt land, och kommer aldrig acceptera amerikansk inblandning. Enligt Kina vill man se en fredlig förening med Taiwan över tid. Men USA:s agerande kan ändra på detta. Ett amerikanskt ingripande kan tvivelsutan leda till direkt konflikt med Kina, och det är ett krig USA inte kan vinna, enligt Macgregor.

USA saknar den logistiska infrastrukturen, fortsätter han, och kommer krossas av Kina. Att slåss mot Kina är som om ett skepp skulle försöka besegra ett fort. Det går inte.

Kina måste bekämpas från havet, påpekar Macgregor, men Kina har kapacitet att ”absorbera allt” som USA har att komma med. Så Kina behöver bara sitta kvar, låta den amerikanska militären resa tusentals mil – och sedan sänka den.

Det som nu sker mellan Kina, Taiwan och USA, påminner om det som skett mellan Ryssland, Ukraina och USA, menar även Douglas Macgregor.

– Bidenadministrationen och dess föregångare hanterade allt som den ryska regeringen sagt de senaste 15 åren gällande Ukraina med totalt förakt. Nu upprepar man den processen. Vi ser hur bra det har fungerat i Ukraina. Ryssarna menade allvar hela tiden. Hundratusentals liv har gått förlorade i Ukrainakriget, som vi borde ha agerat snabbt för att stoppa, och nu provocerar vi Kina över en fråga som är åtminstone lika strategiskt viktig för dem, säger han i Fox.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program