Tucker: Klimatvänstern använder kriget som rökridå

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Tucker Carlson, som leder USA:s populäraste nyhetsprogram på kabel-tv, har hamnat i hetluften igen. Nu påstår han nämligen att politikernas och medias fokus på Ukraina egentligen handlar om något helt annat: att omdana hela samhället.

Det är Fox Tucker Carlson som nu hävdar att medias totala fokus på Ukraina är en rökridå.

För vad? Han menar att vänstern försöker utnyttja kriget för att driva igenom sin klimatagenda.

– Vi känner alla med det ukrainska folket. De ville inte ha det här kriget och de lider. Man känner medlidande, säger han i ett nytt avsnitt.

– Samtidigt kan man undra varför invasionen av ett land så långt borta blivit det största som någonsin hänt i vårt eget land? Det är ganska konstigt med tanke på allt som sker här hemma.

Enligt Tucker Carlson är Joe Bidens extrema respons mot Ryssland något märklig, och sanktionerna för att sänka Ryssland har ju inte fungerat. Tvärtom har rubeln återhämtat sig, samtidigt som inflationen och bränslepriserna skenar i väst.

– Ändå betalar vi amerikaner högre och högre bränslepriser på grund av dessa sanktioner. Biden skadar inte Vladimir Putin, utan amerikanska medborgare. Varför? Vad handlar detta om? För att omskapa ett samhälle räcker det inte med ett krig. Ett krig kan skifta fort. Det krävs en riktig kris. Den demokratiska vägen fungerar inte heller. Väljare vill sällan ha systemskifte, eftersom radikalism skrämmer dem. Väljare vill aldrig se ett abrupt avbrott på sin livsstil. En revolution kräver alltså en nödsituation, säger programledaren och fortsätter:

– Hur man tar man makten över en ekonomi som bygger på fossila bränslen? Först måste man förstöra den existerande ekonomin. Befolkningen kan inte få göra ett val, för de kommer inte frivilligt välja att driva sina fordon, hem och företag med vindkraftverk. De skulle välja olja och gas. Så man måste frånta dem denna valmöjlighet. Man kan inte låta dem välja. Och det går inte heller att driva igenom det på demokratiskt sätt, eftersom lagstiftare aldrig skulle rösta för det. I stället skulle man kunna använda ett krig på andra sidan planeten för att skapa en energibrist i det egna landet och sedan göra fossila bränslen så dyra att vanliga människor inte har råd att köpa dem. Detta skulle tvinga människor att acceptera ett nytt system.

Något sådant, och bara något sådant, skulle kunna få kongressen att godkänna ”The Green New Deal”, eller den Nya gröna given – Demokaternas radikala klimatpolitiska strategi och ekonomiska reformpaket – hävdar han.

Men enligt Carlson började detta redan innan Rysslands invasion av Ukraina. Priserna ökade långt innan dess. Kriget används som en täckmantel, hävdar han. USA:s energikris skulle ju enkelt kunna lösas med hjälp av USA:s egna olje- och gastillgångar. Men det vägrar Demokraterna göra, påpekar han. I stället ska ”grön politik” införas.

Han påstår också att klimatfrågan egentligen är ett ”investeringsbedrägeri” som makteliten tjänar enorma pengar på.

– Ingen kris de senaste tio åren har gett dem en bättre täckmantel än invasionen av Ukraina. Det finns en anledning att de fokuserar på Ukraina. Och det är att ge dig ”The Green New Deal”, vare sig du vill det eller inte, säger Tucker Carlson.

Se hela avsnittet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program