Uppdaterat ”vaccin” till ALLA svenskar – ”globala myndigheter” har bestämt sig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Stora leveranser av nya uppdaterade så kallade coronavaccin kommer snart till Sverige. Det meddelar vaccinsamordnaren Richard Bergström i TV4 Nyhetsmorgon. Det nuvarande vaccinet skyddar nämligen inte särskilt länge.

Sverige får snart ”uppdaterade” versioner av de så kallade vaccinen mot det förkylningsliknande coronaviruset.

– Det här viruset följer inte våra regler. Vi har blivit överraskade många gånger. Först och främst att skyddet inte varar så länge, så vi har ju fått toppa upp med en tredje och fjärde dos, säger vaccinsamordnare Richard Bergström i TV4 Nyhetsmorgon.

Enligt Bergström har mutationerna ställt till det.

Att coronaviruset skulle mutera på detta sätt var dock precis det som experter som forskaren och cellbiologen Ann-Cathrin Engwall varnade för redan 2020. Det är vad coronavirus gör.

Men nu är det alltså dags att uppdatera ”vaccinen”, enligt Bergström. Förra veckan hölls intensiva möten i EU gällande detta.

– Nu är globala myndigheter och experter överens om att vi bör uppdatera vaccinet till hösten, säger Richard Begrström och påpekar att de nya vaccinen väntas komma redan i september.

Den nya versionen ska vara en kombination av ursprungsviruset och omikronvarianten. Sverige har bokat så mycket vaccin att det räcker till hela befolkningen. Man kommer ha ”dubbelt upp” och ska få både Pfizers och Modernas uppdaterade substans. Sverige kommer ha så mycket vaccin att man får över och kan dela med sig till andra länder.

Ännu är man dock inte överens på högre nivå om vilken subvariant av omikron som man ska uppdatera till. Men de som köper in vaccinet samt ”de globala myndigheterna” kommer bestämma sig nu i dagarna, enligt Bergström.

Sverige kommer boka Pfizer och Moderna till ALLA svenskar, klargörs det. Det är dock inte säkert att hela befolkningen kommer tvingas på läkemedlet, som är förknippat med ofattbart mycket biverkningar (en amerikansk specialistläkare menar att det är det farligaste läkemedlet någonsin ), ännu en gång. Det ska Folkhälsomyndigheten bestämma.

Begrström berättar också att EU stoppat alla inleveranser av det gamla vaccinet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program