Ukrainska oppositionspartier förbjuds i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead/Public domain

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj har förbjudit elva konkurrerande politiska partier att verka i landet så länge kriget pågår, enligt The Guardian. Detta då han anklagar dem för att ha band till Ryssland.

Ett av de partier som stängs av är bland de större partierna i Ukraina, ”Oppositionell plattform – för livet”, enligt The Guardian. President Zelenskyj meddelade beslutet under natten till söndagen via en av sina regelbundna videotal han gjort sedan kriget startade. Presidenten påstår att de politiska motståndarna är förrädare.

Många mainstream-medier har pekat ut den ryska presidenten Vladimir Putin som diktator, detta efter att han slagit ner på oppositionen i Ryssland under tiden som kriget pågått. Inga sådana fördömanden riktat mot Zelenskyj har kommit efter hans beslut att slå ner på oppositionen.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni gick nyligen ut och anklagade alla som inte villkorslöst stöttar Ukraina för att vara antiliberaler, detta enligt TT. Olika liberala politikers förakt för demokrati och yttrandefrihet har på senare visat sig allt oftare runtom i västvärlden. Särskilt i Frankrike där såväl Gula Västarna som de som hade en annan åsikt än regimen avseende Covid 19 har utsatts för totalitär behandling av presidenten Emmanuel Macron.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program