Tysk media: ”Sverige är Europas farligaste land”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tysklands största tidning Bild pekar ut Sverige som Europas farligaste land. Sverige har förvandlats ”till en riktig mardröm”, påpekar tidningen.

Det är Tysklands mest sålda tidning Bild som nu kallar Sverige för ”Europas farligaste land”. Så lyder till och med rubriken i tidningen.

Bild framhäver bland annat mordet på den 19-årige rapparen Einar, som avrättades i Hammarby Sjöstad förra veckan.

Tidningen påpekar att Sverige haft 217 dödsskjutningar de senaste fem åren.

”Det före detta nordiska föregångslandet har sedan 2005 förvandlats till en riktig mardröm. Antalet mord minskar i Europa. Bara i Sverige ökar det stadigt”, skriver Bild och hänvisar till en rapport från Brå, Brottsförebyggande rådet.

Bild förklarar att åtta personer per miljon invånare i snitt drabbas av dödligt våld inom EU, men att siffran i Sverige är tolv per miljon invånare.

När det gäller dödsskjutningar är skillnaden ännu större. I EU dödas i snitt 1,6 personer per miljon invånare av skottskador, fortsätter Bild, medan motsvarande siffra i Sverige är fyra, alltså nästan tre gånger så många.

Och jämför man dödsskjutningar i åldersgruppen 20-29 år ökar skillnaden ännu mer. I de flesta EU-länder hamnar då siffran på mellan 0-4 offer för per miljon invånare, skriver Bild. Men i Sverige handlar det om 18 dödade per miljon. Näst värst är Nederländerna, med sex dödade per miljon invånare i denna åldersgrupp.

Bild drar slutsatsen att Sverige är ”långt farligare än Tyskland”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program