KATERINA JANOUCH
Världens främsta feministiska och humanistiska stormakt har förvandlats till ”Europas farligaste land”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rubriken är svart och går inte att blunda för. ”Schweden ist gefärlichtes Land Europas” utropar den tyska tidningen BILD och illustrerar artikeln med ett fotografi på tända ljus och en tecknad bild på den mördade rapparen Nils ”Einár” Grönberg, som sköts till döds i Hammarby Sjöstad för knappt en vecka sedan. BILD är ingen liten tidning, den har 1,1 miljoner tryckta exemplar dagligen och en halv miljon digitala prenumeranter och en enorm räckvidd och nu kan vi verkligen sätta spiken i kistan för den så kallade Sverigebilden. Sverige är inte längre ett välskött land utan har blivit Nordens Libanon. De som kan flyr städerna till tryggare lantliga städer. Men inte ens där kommer man undan våldet. I Linköping till exempel har antalet anmälda ungdomsrån ökat med 700% sedan 2015.

Sverige som tidigare var en världsledande industrination har på bara några år förvandlats till ett land med flest våldtäkter, fattigast pensionärer, en av de högsta arbetslösheterna, högsta barnfattigdomen i Norden, akut elbrist och har nu alltså även krönts till Europas farligaste land att leva i.

Statistiken är grotesk. Sverige med sina tio, kanske tolv miljoner invånare (ingen vet hur många vi är eftersom vi har en regering som vägrar räkna befolkningen trots att stora nationer som Kina, USA och Indien utan problem genomför regelbundna folkräkningar) har 270 skjutningar bara i år varav 40 döda, 60 bombningar (varav ingen uppklarad), en skenande våldtäktsstatistik, tusenprocentig ökning av ungdomsrån… åldringsrån… knivvåld… kontraktsmord… klanvälde, sharialagar, maffiametoder… infiltration av myndigheter… grova ekonomiska bedrägerier… 18 miljarder årligen i felaktigt utbetalda bidrag… industrier som inte kan utvecklas på grund av elbrist… Listan på problem kan göras lång, och då har jag inte tagit med förljugen vänstervriden media och en genomkorrupt public service vars största uppdrag verkar vara att fortsätta hjärntvätta folket och mata dem med nya lögner så de hålls i lika stora delar schack som skräck.

”Det tidigare nordiska mönsterlandet har sedan 2005 förvandlats till en verklig mardröm” skriver BILD. Nej, de har ingen anledning att skräda orden, för det är precis så det är. Det tidigare trygga och sömniga Sverige är numera rena vilda västern där barn blir skjutna när de leker i sandlådan, en 12-åring blir mördad när hon är ute med hunden, en småbarnsmamma avrättas när hon håller sin baby i famnen. Polisen förnedras dagligen med spott och spe och belönar kriminella med kanelbullar och pizza, enligt order från sina chefer.

I september 2019 skrev fredsforskaren och seniorprofessor Wilhelm Agrell för att samhällets våldsmonopol, själva kännetecknet för en suverän fungerande statsmakt, har bit för bit gröpts ur och finns inte längre. Det väpnade kriminella våldet får effekter som alltmer liknar terrorismens, skrev Agrell i Svenska Dagbladet, i en artikel med rubriken ”Vi måste agera för att rädda landet”. Sedan dess har det mest bara serverats tomma floskler från politikerna. Morgan Johansson som lovar att krossa gängen. Statsminister Stefan Löfven som bräker att ”samhället alltid är starkare”. Det hela låter mer eller mindre som en usel tragikomisk fars när människor skjuts ihjäl i princip varje vecka i rena avrättningsmord.

Sanningen är att Sverige plågas av allt grövre kriminellt våld. Denna utveckling är inte ny men betraktades länge som ett lokalt ordnings- och säkerhetsproblem. ”Liten risk att allmänheten drabbas” har varit ett mantra som ältats om och om igen. Ända tills barn blivit mördade. Och människor mördats ”av misstag”. Så kallade oskyldiga som kommit i vägen för en kula eller en kniv. ”Fel plats vid fel tidpunkt” heter det då. Det finns ingen gräns för relativiseringar och ursäkter, för att normalisera en fullkomligt onormal samhällsutveckling – nämligen att kriminella övertagit samhällets våldsmonopol. Till och med polischefen erkänner att polisen inte räcker till. Men får de mer resurser? Nej, för pengarna ska gå till vansinniga satsningar på ”klimatet” det vill säga pengarna i sjön på sagor serverade av galningarna i Miljöpartiet.

Det vänsteretablissemanget och dess lierade medier främst ägnar sig åt är att ifrågasätta ord. Som ”klan” och ”klansamhälle”. Som ”vanliga människor”. Samtidigt som bruket av ord som ”rasism”, ”högerpopulism” och ”främlingsfientlighet” mot alla kritiska röster används frikostigt och man dessutom tänker satsa nya miljoner på att bekämpa något man kallar för ”islamofobi”…

Vi ligger risigt till. Snart försvinner Stefan Löfven från sin post som statsminister, men vad kommer sedan? Det är lite drygt 300 dagar kvar till valet 2022. Ett ödesval (igen) men denna gång är det skarpt läge. Händer det inget radikalt är jag rädd att Europas farligaste land knappt kommer finnas kvar som Sverige. Som det Sverige vi en gång känt, är det tyvärr redan borta.

KATERINA JANOUCH
programledare Swebbtv, författare och journalist, aktuell med satirboken ”Helt Oacceptabelt” som du kan köpa här

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program