MED-politiker dödad i gymskjutning: ”Gick emellan”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det var en trebarnsfar och politiker från Medborgerlig Samling som sköts på ett gym i centrala Stockholm tidigare i veckan, uppger partiet på sin hemsida. Mannen har nu avlidit. ”Vi har förlorat en make, en familjefar och en oerhört modig vän.”

Det var i måndags som det skedde en skjutning på ett gym i Vasastan i Stockholm.

Gärningsmannen ska ha siktat på en person tillhörande MC-klubben Bandidos, men stoppades av en annan person på gymmet, en man i 55-årsåldern.

Enligt uppgifter till Aftonbladet gick 55-åringen emellan innan gärningsmannen kunde skjuta sitt avsedda offer. 55-åringen försökte alltså stoppa ett mord, men i tumultet blev i stället han själv träffad av minst ett skott.

På onsdagen kom beskedet att 55-åringen avlidit av sin skador.

Enligt Medborgerlig Samling handlar det om partiets ordförande i Solna, Fredrik Andersson.

”Enligt uppgift ingrep Fredrik Andersson mot en pistolbeväpnad man som var ute efter att mörda en annan som befann sig i lokalen, vilket slutade med att han själv blev skjuten. Vi har förlorat en make, en familjefar och en oerhört modig vän. Ryggraden var bokstavligt talat Fredriks signum. Han bar ibland runt på en modell av en ryggrad för att visa vad han ansåg att det behövdes mer av i Sverige. Han var både i ord, bild och handling ett uttryck för civilkurage – det medborgerliga modet”, skriver partiet på sin hemsida.

Enligt MED berodde Fredriks politiska engagemang på att han som krogvakt hade sett vart samhället är på väg:

”Han såg att våra nuvarande politiker var oförmögna att hejda utvecklingen och i praktiken var ansvariga för vartåt det barkade.”

Även Hanif Bali och skådespelaren Rasmus Dahlstedt har skrivit om Fredrik.

”Om det ändå bara varit en jätte du mött där på gymmet på Hälsingegatan. Om enviget hade utkämpats med blanka vapen, på ett slagfält i Troja. Mot revolverns kula fick även du, min tappre vän, ge vika”, skriver Dahlstedt på sin blogg.

”Minns Fredrik när han hälsade på min kampanj utanför MOS i Solna. Nu blev han den senaste av oskyldiga offer för ghettoskjutningarna, en uniformerad tjänsteman, en trebarnsfader med vår värdegrund”, skriver Hanif Bali på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program