Trudueau griper fredliga demonstranter – svaret: ”Kom då!”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Polis har nu slagit till mot demonstranterna i Kanadas huvudstad Ottawa som protesterar mot premiärminister Justin Trudeaus hänsynslösa så kallade covidåtgärder, däribland vaccinkrav för lastbilsförare. Två av frontfigurerna i demonstrationerna har gripits.

Justin Trudeaus polistrupper har nu börjat gripa de fredliga demonstranterna i Kanadas huvudstad Ottawa.

Två av dem som arresterats är ”arrangörerna” Chris Barber och Tamara Lich.

– Vi vet inte varför Chris Barber gripits. Men han är i fängelse, rapporterar Fox. Polisen har inte sagt vad det är han gripits för.

Polisen verkar ännu inte försöka gripa samtliga deltagare. Men vad som kommer hända är oklart. Det ska finnas ett stort antal poliser på plats samt fordon för att transportera bort människor.

Bakgrunden är alltså att premiärminister Justin Trudeau aktiverat landets nödlagar, eller krigslagar som vissa kallar det. Detta har gett polisen möjlighet att gripa demonstranterna.

Regeringen har också börjat frysa deltagarnas bankkonton, vilket flera av dem fått erfara.

Trudeau använder till och med antiterroristlagar mot demonstranterna, för att stoppa kryptovaluta till dem, säger Fox News.

De personer som City News intervjuat säger att de kommer stanna kvar och ”hålla linjen”.

– Vi har inga planer på att lämna. Vi kommer fullfölja jobbet, och det är att stoppa vaccinkraven.

Polisen ska ha försökt skrämma demonstranterna genom att dela ut ett informationsblad om att deras demonstration är olaglig.

– Den är inte olaglig. Vi är fredliga, säger en av lastbilsförarna till Fox News. Polisen kunde inte ens förklara vad texten betyder.

– Det är en skrämseltaktik, säger en annan. Allt vi gör är lagligt. Om någon kommer bryta mot lagen så är det polisen själv.

– Det finns personer som är villiga att offra sitt liv för detta. De kan ta mitt hus. Jag bryr mig inte. De har redan låst mitt bankkonto. Men jag bryr mig inte. Jag är ekonomiskt utslagen nu ändå. Så ta det. Vem bryr sig?

– Detta är priset man måste betala för frihet, påpekar ytterligare en lastbilsförare i Fox.

Enligt tv-kanalen ska en polischef nyligen ha sagt upp sig och varnat för att polisstyrkorna är redo att använda metoder som kanadensare ”inte är vana att se”.

– Kom an då, säger en av demonstranterna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program