Kräver humanitär intervention i Kanada – kallar Trudeau ”diktator”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Justin Trudeau, Candace Owens Foto: ycanada_news/Pixabay/Gage Skidmore (modifiering Swebbtv)

Författaren Candace Owens kräver att USA skickar militära styrkor norrut för att stoppa övergreppen från den, som hon ser det, nybildade diktaturen i Kanada. Styrkorna måste se till att hejda Justin Trudeaus ”tyranniska regim”, skriver hon.

Det är den amerikanska författaren och samhällsdebattören Candace Owens som i helgen krävde ett militärt ingripande mot Kanadas vänsterliberala regim.

Detta i samband med Justin Trudeaus brutala angrepp på de fredliga demonstranterna i huvudstaden Ottawa.

Bland annat skickade Trudeau in militärliknande trupper mot demonstranterna samtidigt som polisen klubbade och sköt journalister med tårgaspatroner samt trampade ner gamla tanter med sina hästar. Polisens version var först att det hade kastats en cykel mot hästarna, men nu hävdas det från polisens sida att demonstranterna ”krockade med hästarna”.

Polisen har även fryst ett 80-tal bankkonton tillhörande frihetsdemonstranterna med ett totalt värde av 23 miljoner kronor.

– Om du medverkat i den här protesten kommer vi aktivt att söka efter dig, identifiera dig och följa upp med ekonomiska sanktioner och brottsanklagelser, säger polischefen Steve Bell enligt TT och hävdar att det är de pacifistiska demonstranterna som ska ställas ”till svars”.

Utredningen väntas pågå i månader.

Cirka 170 demonstranter ska ha gripits. Men enligt vissa uppgifter i sociala medier kördes demonstranterna iväg och dumpades utanför staden eftersom de egentligen inte hade gjort något olagligt.

”Sluta prata om Ryssland. Skicka amerikanska trupper till Kanada för att ta itu med Justin Trudeau Castros tyranniska regim”, skriver Candace Owens på Twitter och fortsätter:

”Han har förklarat sig själv diktator och för krig mot oskyldiga kanadensiska demonstranter och mot dem som har stöttat demonstranterna ekonomiskt.”

Även andra har uttalat sig. Så kallade medborgarrättsorganisationer är dock tysta om Trudeau-regeringens brutala angrepp mot civila.

”Finns det några medborgarrättsorganisationer kvar? Eller står de alla på samma sida som de stöveltrampande ligisterna?”, skriver den amerikanske republikanske senatorn Ted Cruz på Twitter.

Från svenska riksdagspartier har det varit tyst om det vänsterliberala våldet i Ottawa.

Damen som blev nedtrampad av polishästar, som ska tillhöra en minoritet i landet, mohawk-folket, har ett budskap till demonstranterna: ”Håll linjen”, säger hon i ett nytt klipp.

– Jag har varit här i elva dagar och hållit linjen, sade hon i en intervju innan händelsen.

– Det enda jag känt här är kärlek, fortsatte hon och skrattade åt medias och Trudeaus påståenden om att demonstranterna i Ottawa består av ”rasister” och ”högerextremister”.

Justin Trudeau ska nu ha lyckats få bort lastbilarna från centrala Ottawa, men kommer ännu inte ta bort undantagstillståndet, meddelade han under måndagen. Enligt National Review planerar han även göra delar av sina nya utökade befogenheter ”permanenta”.

Redan 2014 publicerade tidningen Huffington Post en artikel rubricerad ”Varför Kanada kommer bli en diktatur under Trudeau”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program