Bulletin försätts i konkurs av Stockholms tingsrätt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nättidningen Bulletin försätts i konkurs av av Stockholms tingsrätt, rapporterar Expressen. Detta på grund av en obetald fordran.

I början av februari skrev Swebbtv om att den alternativa liberala tidningen Bulletin begärts i konkurs av en av sina långivare, Pia Ribbhammar.

Bakgrunden är en förfallen fordran på en miljon kronor, som enligt skuldebrevet skulle betalats den 21 december 2021. Men det gjordes aldrig.

Styrelseordföranden Tino Sanandaji hävdade då att Ribbhammar skänkt pengarna till tidningen men sedan ångrat sig.

De inblandade har tvistat om det verkligen handlar om en skuld.

”Att skicka brev till tingsrätten och kräva företag i konkurs är knappast detsamma som att rätten har dömt att vi har en skuld eller måste gå i konkurs”, skrev styrelseordföranden Tino Sanandaji i början av februari till Journalisten om konkursansökan och hävdade att det hela grundar sig i en infekterad ”personstrid”.

Men på förmiddagen idag beslutar alltså Stockholms tingsrätt att försätta tidningen i konkurs.

”Stockholms tingsrätt har i dag den 18 februari 2022 försatt Bulletin AB i konkurs efter ansökan från en enskild borgenär… Tingsrätten har efter att konkursförhandling hållits i ärendet funnit att den ansökande borgenären har en fordran på Bulletin AB och att Bulletin AB är på obestånd, varför bolaget försätts i konkurs”, skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande.

Till DN uppger Sanandaji att skulden betalats under fredagen och att man kommer överklaga domstolens beslut.

”Konkursbeslutet har inte gått i laga kraft ännu, om vår överklagan godtas kommer verksamheten driva vidare som vanligt”, skriver han till DN och hävdar att tidningen har pengar och att den därmed inte behöver läggas ned.

Enligt Expressens uppgifter hamnade Ribbhammar och Sanandaji nyligen i disharmoni gällande Bulletins innehåll. Exakt vad konflikten handlade om är oklart.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program