Fullvaccinerad fick covid-19 och reste genom Australien: Placerad i karantänläger

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

En fullvaccinerad man som asymtomatiskt testat positivt för covid-19 hann resa genom tre delstater i Australien innan han landade i det ”virusfria” Darwin i Nordterritoriet, skriver Daily Mail. Nu har landets myndigheter ”jagat” de 24 personer han haft närkontakt med, enligt tidningen.

Det var en 53-årig man som reste från Nya Sydwales, Australiens mest folkrika delstat, via Brisbane till Darwin, huvudstad i Nordterritoriet. Där testade han positivt för covid-19. Darwin uppges vara helt fritt från viruset.

Myndigheterna har hittills hittat 24 personer som 53-åringen haft närkontakt med. Samtliga har beordrats till fjorton dagars karantän.

Den smittade mannen själv har placerats i det stora karantänlägret ”Centre for National Resilience in Howard Springs” i Darwin.

Men någon ny ”lockdown” är inte planerad på grund av virusfallet.

– Alla på det planet hade masker på sig. Detta utgör en mycket liten risk för vårt samhälle, säger hälsovårdsminister Natasha Fyles, enligt Australian Associated Press.

Australien har tagit till mycket hårda metoder för att försöka stoppa coronasmittan. Men att fullvaccinerade ändå smittas och kan ta med sig viruset när de reser i landet, ses i sociala medier som ett tydligt exempel på att covidpass inte fungerar.

Australiens cocidläger har jämförts med ”koncentrationsläger”.

Just nu byggs ytterligare en ”karantänanläggning” med 1.000 sängar i Toowoomba i södra Queensland, enligt 9 News Australia.

Tidigare i år rymde en kvinna från lägret i Howard Springs. Hon fick böta 5.000 dollar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program