Stort bakslag för klimatglobalister i Holland – Bonderörelsen blir största parti

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: kees torn (CC BY-SA 2.0)

Det blev en ”monsterseger” för det regimkritiska bondepartiet i valet i Nederländerna förra veckan, rapporterar CNN. Det regerande globalistpartiet backar och klimatagendan befinner sig nu i ”stora problem” i landet, enligt nyhetskanalen.

Hur gick det egentligen i det nederländska valet förra veckan, där bönder och deras anhängare försökte stoppa landets globalistiska regering?

Partiet Bondemedborgarrörelsen (”Boer Burger Beweging”, BBB), som bildades för fyra år sedan, blev större än premiärminister Mark Ruttes VVD-parti.

I helgen rapporterade CNN att partiet verkar vinna 15 av senatens 75 platser och nästan 20 procent av rösterna. Ruttes regerande VVD-parti rasar från 12 till 10 platser, ”vilket lämnar det utan majoritet i senaten”, skriver nyhetskanalen.

Men på söndagskvällen förklarar den nederländska rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek, som deltog i proesterna inför valet, följande på Twitter:

”De slutliga rösterna har räknats. BBB (Farmers Citizens MOvement) fick svindlande 17 mandat och de styrande partierna har lidit stora förluster och kommer inte att nå majoritet – inte ens med hjälp av Miljöpartiet och Labour.”

”Självklart måste vi behålla skärpan. Koalitionen har inte bildats ännu. Vi vet inte exakt vad som kommer hända härnäst. Men tecknet – att folket är färdigt med Rutte & Kaag (och deras WEF-politik) – är betydande”, betonar hon samtidigt.

”Populistiska Farmer Citizen Movement vinner stort i det holländska valet”, rapporterar nyhetsbyrån AP och påpekar att valresultatet kommer försvåra ”för Rutte i hans försök att drastiskt minska utsläppen från landets jordbruk”.

BBB-partiet blir alltså störst i parlamentets överhus, skriver CNN, och har därmed makten att blockera lagstiftning. Partiet fick flest röster i åtta av landets 12 provinser.

– Ingen kan ignorera oss längre. Väljare har uttalat sig mycket tydligt mot den här regeringens politik, säger BBB-ledaren Caroline van der Plas i en radiointervju.

CNN påpekar att partiets framgångar kallas för en ”monsterseger”, som innebär att globalisternas klimatagenda nu är i ”stora problem”.

– Denna omröstning är uppenbarligen ett uttalande från en stor del av väljarna att säga nej till den politiken, säger den nederländska journalisten Tom-Jan Meeus till CNN.

Bonderörelsen har vuxit sig särskilt stark under 2022 och inspirerats av den antiglobalistiska kanadensiska lastbilskonvojen, frihetskonvojen, som försökte stoppa vaccinpass och covidtyranni i Kanada, där en annan globalist, Justin Trudeau, styr.

Nederländernas regering har nära kopplingar till globalistgruppen World Economic Forum. 2019 tilldelades premiärminister Mark Rutte globalistpriset Global Citizen Award för sina ”insatser att bekämpa hotet om klimatförändringar”. WEF-grundaren Klaus Schwab delade ut priset. Globalisterna i landets regering försöker rasera sitt eget lands jordbruk genom att köpa – eller tvångsköpa – tusentals gårdar – och sedan lägga ner dem. Detta för att minska landets ”utsläpp”. Men allt bygger på en bluff, lögner, enligt Eva Vlaardingerbroek.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program