”Större än Watergate” – Trump om vänsterns ”spionage” mot honom

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s förre president Donald Trump hävdar nu att han fick rätt när han 2020 påstod att hans politiska motståndare spionerat på honom och hans kampanj. Anledningen är ett dokument från juristen John Durham, som utreder den så kallade Rysslandsutredningen.

Det är en domstolshandling från justitiedepartementets specialjurist John Durham, som fick i uppdrag av Trump att utreda ursprunget till FBI:s så kallade Rysslandsutredning mot ex-presidenten, som i vissa medier sägs avslöja att personer kopplade till Demokraterna anlitade en firma för att ”spionera” på eller ”infiltrera” Trumps servrar, som Daily Mail uttrycker det.

Syftet ska alltså ha varit att skapa en koppling mellan Trump och Ryssland.

– Jag fick rätt om spionaget, och jag kommer att få rätt om 2020, skriver nu Donald Trump i ett uttalande på sin hemsida, där han även kallar det hela ”större än Watergate”.

Trump har tidigare anklagat Demokraterna för spionage mot honom både när han var presidentkandidat och när han var president. Och detta ska ha skett såväl mot bostaden i ”Trump Tower” och Vita huset.

Men det råder delade meningar om vad Durhams information egentligen säger.

– Nu vet vi. Nu vet vi till hundra procent. Det skedde spionage och det var värre än vi trodde eftersom det skedde mot en sittande president, och det kan kopplas direkt till Clintonkampanjen, säger republikanen Jim Jordan till Fox.

Den grävande journalisten Glenn Greenwald skriver på att Twitter att John Durham har ”lämnat in ett dokument där han anklagar Clintonkampanjen för att ha betalat tekniska operatörer för att spionera på Trumps kampanjs, sedan administrations, servrar”.

– Trump hade rätt. Det var ingen konspirationsteori. Hans anklagelser var sanna. Demokraterna spionerade på honom, säger Fox News Tucker Carlson.

Högermedier fortsätter:

– Detta var ett försök att sätta dit en presidentkandidat och USA:s president. Att sätta dit honom som en rysk agent, som Putins marionett. Skadan som detta orsakade är ofattbar. Vi har aldrig sett något liknande, säger den tidigare domaren och åklagaren Jeanine Pirro.

– Detta är värre än januari 6 (den så kallade stormningen av Kapitolium 2021, vår anm), 11 september, Watergate och Hindenburgkatastrofen tillsammans… är vad CNN hade sagt om detta varit riktat mot Trump och inte Hillary. Men nu fokuserar de i stället på Joe Rogan, och hävdar att hans användning av ”n-ordet” är ett nytt 6 januari, menar journalisten Greg Gutfeld.

Men i MSNBC hävdas det att inget olagligt gjorts och att ”det inte heller finns någon egentlig koppling till Clinton själv eller hennes kampanj”. I vänsterkanalen Young Turks tonas Durhams skrivelse ner och det påstås att inget som skedde når upp till nivån av illegal ”hacking” eller ”spionage”, och att inte varit tekniskt möjligt att läsa Trumps e-post utan bara se vem han kommunicerade med och mellan vilka datorer data skickades.

I Fox News påpekas det också att det inte handlar om illegala dataintrång men att informationen man hoppades hitta skulle användas i ”olagligt syfte”.

Nu höjs röster för att förra presidentkandidaten Hillary Clinton ska förhöras för att utreda vad hon visste om händelsen och vad som verkligen skedde.

I ett klipp säger Daily Mail att Hillary Clinton inte velat kommentera uppgifterna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program