Covidterrorn i Kanada – Folk tog livet av sig, förlorade allt: ”Jag har tusentals människors tårar på mina axlar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tamara Lich, en av arrangörerna bakom frihetskonvojen i Kanada i början av året, föll i tårar när hon vittnade inför kommissionen som utreder den kanadensiska regeringens användning av undantagslagar för att stoppa de fredliga protesterna. Lich engagerade sig i frihetskonvojen på grund av alla de fruktansvärda konsekvenser som vaccintvånget orsakade. Folk tog livet av sig, blev instängda i sina bostäder och på vårdhem. Människor ”förlorade allt”, på grund av regeringens så kallade covidhantering.

Tamara Lich blev känd för världen när hon i början av året var med och ledde den fredliga frihetsdemonstrationen i Ottawa i Kanada, som protesterade mot Justin Trudeaus vänsterliberala regerings vaccinpass och covidrestriktioner, som infördes på grund av ett virus med 0,1 procent dödlighet under 70 år.

För detta greps hon och riskerade ett långt fängelsestraff för så kallat ”ofog”.

Lich, som även fick sitt bankkonto fryst, ska upprepade gånger under protesterna ha uppmanat deltagare att ”hålla linjen”, sade domaren, vilket alltså skulle vara olagligt.

Kanadas premiärminister aktiverade landets ”Emergencies Act” med det påstådda syftet att hantera demonstrationerna. Lagen ger regeringen rätt att använda extraordinär maktutövning.

Detta är den enda gång som lagen, som antogs 1988, har använts.

Nu pågår en utredning om hur regeringen tillämpade lagen. Under torsdagen vittnade Tamara Lich inför kommissionen.

Så här svarade hon på frågan varför vaccintvånget berörde henne så hårt.

– För att jag såg familjer slitas sönder. Självmorden i min hemstad var så många att man slutade rapportera om dem. Äldre människor dog själva på vårdinrättningar och fick säga adjö över iPads. Min mormor är 94 år och var inlåst i sin lilla lägenhet i två år. Och nu när hon kan gå ut och göra saker igen är hon inte tillräckligt frisk. Hon förlorade två år av sitt liv.

– Min pappa är en väldigt social man. Jag minns att han en dag berättade för mig att han hade gått ner till den lokala restaurangen, som han brukade gå till varje dag – och det här är ju små städer där alla känner alla – och han blev ombedd att lämna. Jag ville inte att mina barn och mina barnbarn skulle leva i en sådan värld, fortsatte hon.

Tamara Lich började gråta flera gånger under förhöret.

– Jag såg så mycket hända i Kanada varje dag. Jag hörde berättelser om minst tre personer som planerade sina självmord, tills vi startade konvojen. Och berättelser om människor där vi inte hann agera. Jag hörde från familjer som bodde i sina fordon eftersom de hade förlorat sina jobb. Jag hörde från människor som hade förlorat sina jobb – förlorat allt.

– Jag har tusentals kanadensares tårar på min axel. Varje dag berättade de för mig att vi gav dem hopp. Jag såg små gamla damer som bad på sina knän vid sidan av vägen. Jag såg små barn som höll upp skyltar där det stod: ”Tack för att ni gav mig min framtid tillbaka.”

Senare i förhöret berättade hon om hennes gripande och hur hennes liv påverkats av statens agerande mot henne efteråt.

– Jag har förlorat mitt jobb. Jag har förlorat min yttrandefrihet. Jag har förlorat min frihet att kommunicera med mina vänner, vilket var rätt traumatiserande eftersom vi precis hade upplevt något stort. Vi fick ingen tid att prata om det. Jag måste vara väldigt försiktig med varje rörelse jag gör. Som ni vet greps jag för en påstådd öveträdelse för att ha deltagit på en middag i Toronto. Polisen kom dit där jag nu är förra veckan för att någon hade sett mig utomhus röka en cigarett.

– Jag har en dotter, och jag vill inte att hon ska ses med mig, för jag är orolig, förklarade Tamara Lich och bröt sedan ihop i tårar igen.

Lyssna på hela förhöret HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program