Kanada tar efter Nederländerna: Angriper sina bönder – ”klimatpolitiken” jämförs med dödlig kommunism

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Justin Trudeaus vänsterliberala regering i Kanada vill nu att landets bönder minskar sina ”utsläpp” med 30 procent, uppger Toronto Sun. Detta påminner om samma förödande politik som drabbat länder som Sri lanka och Nederländerna. Klimatfanatiska regeringar ger sig på bönderna eftersom det är en rik och fri samhällsklass, hävdar kritiker.

Kanada ser nu ut att gå samma väg som Nederländerna, där regeringen kräver att landets bönder kraftigt minskar sina ”utsläpp” för klimatets och miljöns skull.

Detta skulle tvinga många bönder till konkurs.

Regeringen har också hotat att tvångsköpa böndernas mark. Och allt handlar om just detta, att ”stjäla” böndernas frihet och mark, menar åtminstone bönderna själva.

I Kanada har premiärministern Justin Trudeau valt en liknande väg, enligt flera medier. Han vill ”påskynda kampen mot klimatförändringar” genom att ge sig på samma samhällsklass: bönderna. Målet är att deras utsläpp ska reduceras med 30 procent till 2030, för att uppnå så kallat nettonollutsläpp, skriver Finanical Post.

Detta går bara att göra genom att minska användningen av gödsel, förklarar bönderna.

Enligt Bloomberg har Trudeaus besked lett till en ”showdown”, en kraftmätning, mellan honom och bönderna, som varnar för att förslaget hotar livsmedelsförsörjningen och deras vinster. Spannmålsproduktionen befaras sjunka avsevärt och uppskattningsvis kommer bönderna förlora 10,4 miljarder kanadensiska dollar av minskad produktion, enligt Bloomberg.

Det klimatalarmismpolitikerna officiellt är ute efter är att minska utsläppen av kväve, lustgas.

”När det gäller klimatpåverkan från konstgödsel är kväve den stora boven eftersom kvävet ger upphov till utsläpp av växthusgasen lustgas. Lustgas är en växthusgas som är nästan 300 gånger starkare än koldioxid och blir kvar i atmosfären i mer än 100 år. Allt kväve ger lustgasutsläpp vid användning, oavsett om det kommer från konstgödsel eller stallgödsel”, uppger svenska Naturskyddsföreningen på sin hemsida.

I Sri Lanka införde man förra året ett totalförbud mot konstgödsel, vilket raserade landet och nyligen ledde till en folklig revolution.

”Regeringen går vidare med idén att utsläppen ska minska med 30 procent fram till år 2030, trots att det innebär mindre mat för bönderna, för dig och högre priser… Detta genomförs av personer som är så djupt engagerade i sina klimatmål att de inte bryr sig om konsekvenserna för vanliga människor”, rapporterar Toronto Sun om Kanadas beslut.

Så här säger Gerry Ritz, som var Kanadas jordbruksminister mellan 2007-2015, i en ny intervju med Tucker Carlson:

– Detta är hans svar på lastbilskonvojen som tog över hans hemstad i flera veckor i vintras. Vi såg vad som hände i Sri Lanka, där de pressades för hårt. Vi ser samma sak i Nederländerna och Italien, och det kommer ske även här i Kanada om han fortsätter på den här farliga vägen.

”Men det handlar ju om mat”, svarar Tucker Carlson. ”Den sista politiska ledaren som började jävlas med detta i större skala var Mao Zedong, och han dödade tiotals miljoner människor genom svält. Förstår inte Trudeau att han bråkar med kärnstrukturen i ett samhälle?”

– Jag tror inte han förstår vilket kaninhål han har gått ner i, svarar Ritz.

Så här säger debattören Jack Posobiec i en kommentar:

– De ger sig alltid på bönderna. När dessa revolutionära ideologier tar kontroll, oavsett om det är i Sovjetunionen, eller kommunistiska Kina, eller det vi ser i Kanada, tror de alltid att de vet vad som är bäst för bönderna. Så, de ger sig på jordbrukarna. I Sovjetunionen kallades dessa för kulaker, det var bönder som hade fått lite för mycket pengar, lite för mycket makt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program