Skellefteå-flickan har vaknat och läget stabiliserats

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den minderåriga flicka som blev brutalt överfallen i Skellefteå tidigare i juli har nu vaknat och hennes mående stabiliserats, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Det var den 7 juli som en ung flicka i Skellefteå, nio år gammal enligt Samnytt, utsattes för ett brutalt mordförsök i Skellefteå.

Senare kom överfallet även att rubriceras som grov våldtäkt mot barn.

Flickan blev nedsövd men idag meddelar åklagaren att tillståndet förbättrats. Flickan är vaken.

Hon vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador, men har kunnat flyttas från intensivvårdsavdelning. Hennes mående har stabiliserats.

– Flickan är vaken men det är inte aktuellt att höra henne i nuläget och det är osäkert om det kommer vara möjligt eller lämpligt att höra henne i utredningen. Vi måste göra en bedömning av vad hon kommer att ha för förmåga att minnas och berätta och väga det mot den belastning som ett förhör skulle komma att innebära för henne, säger kammaråklagare Irene Falk.

Efter händelsen greps en pojke misstänkt för brottet. En medicinsk åldersbedömning ska utreda om han är 15 år eller äldre, och i så fall kan åtal vänta.

– Resultatet av åldersbedömningen väntas vara klart tidigast i mitten av augusti. Den tekniska utredningen i ärendet, bestående bland annat av spår säkrade på brottsplatsen, kommer sannolikt inte vara klar före september månad, säger åklagaren.

Polisen vill fortfarande komma i kontakt med personer som kan ha bevittnat något i samband med överfallet. Man vill ha en så komplett bild som möjligt av vilka som rört sig i området vid tidpunkten för brottet och vilka observationer som då gjorts. Men även avsaknad av observationer kan vara av intresse, förklarar åklagaren.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program