SD backar – bjuder in Katerina Janouch

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sverigedemokraterna ändrar nu sig och kommer arrangera en föreläsning med Katerina Janouch. Det skriver partiet i ett nytt inlägg på sociala medier. (Se en ny och lång Swebbtv-intervju med Katerina Janouch längst ned i den här artikeln.)

Det var förra veckan som Sverigedemokraterna i Jönköping skulle anordnat en föreläsning med Katerina Janouch. Men efter att Expo ringt upp valde partiet att backa. Föreläsningen ställdes in.

Detta ledde till en storm av kritik i sociala medier och alternativmedia.

Så nu ändrar SD sig, vilket framgår av ett Facebook-inlägg från SD Jönköping.

Föreläsningen kommer äga rum i mitten av maj.

”Föreläsningen kommer att innehålla en kritisk bild av hur medierna fungerar idag och tendenserna i Sverige att de som varnar för att utvecklingen går åt fel håll demoniseras och riskerar att förlora sin plattform… Det kommer även ställas kritiska frågor kring anklagelserna från EXPO som Katerina i demokratisk ordning får möjlighet att bemöta”, skriver partiet.

Så här säger Katerina Janouch i ett inlägg på Twitter:

”Den 14/5 föreläser jag i Jönköping, inbjuden av SD. Expo och deras lögner och propaganda kan dra åt helvete. SD har gjort om och gjort rätt så föreläsning blir det och känns riktigt bra. Expo ska aldrig få diktera villkor för vår yttrandefrihet.”

Under torsdagen har Swebbtv gjort en längre intervju med Janouch, där hon diskuterar händelsen och SD (se film nedan).

I programmet säger hon bland annat:

– Jag har jobbat mycket för att nationella partier ska bli behandlade med respekt och slippa smutskastning. Att jag själv sen blir misstänkliggjord och behandlad som en suspekt person och avbokad av det här partiet som fått utstå så enormt mycket smutskastning i media. Man har till exempel avbildat Jimmie Åkesson som en kackerlacka. Det finns i princip ingen synlig person i SD som inte utsatts för smutskastning och drev. Så de borde verkligen hålla sig för goda att göra likadant mot de personer som är på samma lag. Vi är ju på samma team, vi vill Sveriges bästa!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program