Åkesson: Ingen mer asylrelaterad invandring – den ska ner till noll

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Sverigedemokraterna vill ha ner den ”asylrelaterade invandringen” till nära noll. Det förklarar Jimmie Åkesson i SVT:s partiledarutfrågning. Enligt SD-ledaren har den massiva invandringen varit oerhört skadlig för Sverige.

2022 ser ut att bli ett ”rekordår för invandringen”, som Fokus rapporterade tidigare i sommar.

Bara fram till i juli hade Sverige beviljat 97.500 uppehållstillstånd, varav 40.000 till personer från Ukraina.

Men även bortsett från de ukrainska flyktingarna har Sverige en fortsatt stor invandring, enligt Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

SD-ledaren pekar inte bara ut asylinvandring utan all ”asylrelaterad invandring”.

– Siffran är högre, jag pratar om asylrelaterad invandring. Man kan luras av Migrationsverkets statistik. Väldigt många av dem som kommer som anhöriginvandrare är anhöriga till före detta asylinvandrare, så siffran är högre.

Invandringen är så stor att den ”urholkar välfärden”, påpekar han.

– Vi behöver se över invandringspolitiken. Vi ska inte har mer asylrelaterad invandring från världens alla hörn. Det belastar samhället. Vi behöver minska den till så nära noll som det bara går, säger Åkesson i SVT.

Just nu är det till exempel stor så kallad arbetskraftsinvandring från Irak men det är ofta personer som ”bytt spår”, hävdar Jimmie Åkesson. Alltså personer som inte fått asyl och som därför söker sig till Sverige som arbetskraftsinvandrare i stället.

– När vi har en stor invandring från primärt Mellanöstern och Afrika så är det väldigt ofta människor som inte kommer i arbete, som hamnar i ett evigt utanförskap, som blir bidragsberoende och som inte blir självförsörjande. Det är ett problem, oavsett om de kommer hit av asylskäl, som anhöriga eller som lågkvalificerad arbetskraft, fortsätter partiledaren.

Enligt Åkesson har Sverige drabbats av ”enorma problem” på grund av invandringen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program