SD stämplas som ”rasistisk” organisation, av vice statsministern

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sveriges vice statsminister Per Bolund (MP). © Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sveriges vice statsminister Per Bolund (MP) pekar nu ut Sverigedemokraterna som ett ”rasistiskt parti”. Detta samtidigt som statsminister Stefan Löfven (S) säger att han ska kriminalisera ”organiserad rasism”.

I samband med förintelsekonferensen i Malmö sade statsminister Stefan Löfven (S) att han ska kriminalisera organiserad rasism.

– Sverige åtar sig bland annat att kriminalisera organiserad rasism, skjuta till pengar till säkerhetsarbetet i judiska församlingar och andra organisationer samt stärka skolans arbete mot antisemitism och rasism, sade han i sitt tal.

Löfven ska rentav ”driva på för att kriminalisera organiserad rasism”, kan man läsa i tidningen Dagen.

Nu pekar Per Bolund, miljö- och klimatminister samt vice statsminister, ut Sverigedemokraterna som ett ”rasistiskt parti”.

Det säger han i SVT:s 30 minuter.

Bolund tänker också fortsätta kalla SD för ”bruna”, trots att det refererar till nazism.

Han ser nämligen SD som en del av en större rörelse, en ”brun rörelse”, med vilket han menar olika så kallade främlingsfientliga och högerpopulistiska partier i Sverige men även andra länder.

– Jag skulle inte säga att det är ett nazistiskt parti, men däremot har det sina rötter där, och det är ändå viktigt att komma ihåg. Mitt parti har sina rötter i fredsrörelsen och miljörörelsen. Däremot är de ett rasistiskt parti, som gör väldigt stor skillnad på människor och människor. De har sin näring och sin grund i att sprida rädsla, i mina ögon, och att skapa motsättningar mellan människor, säger Per Bolund i SVT.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program