SD har blivit som alla andra? – Åkesson gör allt för att få ”vara med i gänget”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

SD-ledaren Jimmie Åkesson är så fokuserad på att få vara ”med i gänget” med andra etablerade politiker att han försökt jämna ut alla hinder som kan vara i vägen. Det säger samhällsdebattören och Nyheter Idag-krönikören Robert Mathiasson till Swebbtv Nyheter med anledning av de senaste opinionssiffrorna. Liberalerna närmar sig nu riksdagsspärren och kan hjälpa ”högern” till makten. Men hur mycket skiljer sig blocken egentligen åt politiskt? Inte särskilt mycket, vilket S tjänar på, menar Mathiasson.

Vad händer egentligen inom svensk politik? Förutom cirkusen kring Nato-frågan, inte så mycket.

Det tycker samhällsdebattören och NI-krönikören Robert Mathiasson.

De olika politiska sidorna skiljer sig inte åt jättemycket och det så kallade konservativa blocket är blodfattigt och fantasilöst. Det består mest av ”retorik”.

Att blocken är så lika är något som S kommer tjäna på, tror Robert Mathiasson.

– Socialdemokraterna har alldeles uppenbart fortfarande rollen av att framstå som bevararna av status quo. Finns det inga tydliga vägval så håller man sig ändå till socialdemokratin. Det vet Magdalena Andersson, säger han till Swebbtv och fortsätter:

– Det kan gå hur som helst. Det vet man ju inte. Men det här med ett konservativt block. Det är bara retorik. Vad vill de egentligen? De har ju inte presenterat nånting. Lite om kriminalpolitik och lite om energipolitik. Men i det stora hela har de inte kommit med nånting.

Det enda stora som inträffat, enligt Mathiasson, är att Sverigedemokraterna vänt i fråga efter fråga. Partiet vill också stå på röda mattan. SD har till och med skiftat om svenskt ett Nato-medlemskap, något som partiet länge varit motståndare till.

– Det enda som verkligen hänt är att Åkesson vill så himla gärna vara med i det här gänget att han slätat ut varenda vägbula som kunnat vara ett hinder för vägen till regeringsmakten,

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program