Löparstjärnan sjuk i ett halvår – misstänker ”vaccinet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Charlotta Fougberg. Foto: Christophe95

Löparen Charlotta Fougberg, 36, har inte kunnat träna sedan oktober förra året. Hon har fått symtom som hon misstänker kan kopplas till det så kallade vaccinet mot covid-19. Hon har bland annat fått kristallsjuka och förhöjd puls, säger hon i SR Radiosporten.

Det är den svenska löparstjärnan Charlotta Fougberg, en av Sveriges mest framgångsrika löpare med bland annat ett 20-tal SM-guld, som nu varit sjuk i mer än ett halvår.

Problemen började i oktober för året och sedan dess har hon inte kunnat tävla.

I Radiosporten berättar hon att hennes kropp är väldigt trött och att hon inte kan återhämta sig helt och hållet. Hon blir inte fullständigt frisk.

Det handlar bland annat om yrsel och kristallsjuka vid två tillfällen som hon beskriver som ”väldigt obehagligt”. Hon var sängliggande och spydde och kunde inte gå på toa själv.

– Jag reagerade ganska starkt på första vaccinet så vi väntade med andra dosen till efter Stockholm Marathon, då jag skulle ha min vila och alla tävlingar var klara, säger hon till Radiosporten och påpekar att hon fick förhöjd puls på nätterna.

Det som hon tidigare gjorde på en dag tog henne nu en vecka. Men det blev inte heller bättre av att dra ned på träningen, utan snarare sämre och sämre.

”När hon väl tog den andra dosen kom problemen tillbaka: Förhöjd puls och svettningar om nätterna i flera veckors tid”, skriver Sportbladet.

Idag går det upp och ner, och hon hoppas att det nån gång kommer släppa så hon blir sig själv igen. Fougberg kopplar ihop problemen med andra vaccindosen, även om hon inte vet detta till hundra procent. Hennes problem påminner om ”postcovid”, men vad hon vet har hon inte haft covid-19, och hon tar testats för smittan ”extremt många gånger”, vid minsta förkylningssymtom.

Charlotta Fougberg blev trea i Stockholm Marathon den 9 oktober 2021, och det var också hennes sista tävling, enligt Sportbladet.

Fougberg har även publicerat ett nytt inlägg på Instagram, där hon skriver:

”Jag har svårt att förstå varför men min kropp sa nej efter min andra vaccindos som jag tog i oktober 2021… Förhöjd puls i vila är förödande för en elitlöpare som har kroppen som sitt redskap, ömma muskler, orkeslös, armarna domnar bort, kristallsjukan vid två tillfällen är några exempel på symtom jag upplevt/upplever. Jag har undersökts på flera sätt men alla resultat säger att jag mår bra. Jag lovar er att den här kroppen mår inte som den ska.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program