Reinfeldt: Invandringen måste fortsätta – annars väntar dåliga tider

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Fredrik Reinfeldt. © Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Förra statsministern Fredrik Reinfeldt (M), som numera är ordförande i besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita, varnar för att stoppa invandringen till Sverige. Den måste i stället fortsätta för att Sverige ska kunna utvecklas och svenskarna ska kunna leva ett bra liv i framtiden, menar han i en DN-intervju. Sverige är inte alls ett dåligt exempel när det gäller invandring, påstår den tidigare Moderatledaren.

Det är i en lång intervju med DN som förra statsministern Fredrik Reinfeldt varnar för tuffare tag mot invandring. Tvärtom så måste invandringen fortsätta.

Enligt Reinfeldt, som var statsminister mellan 2006-2014 och som ligger bakom mycket av massinvandringen till Sverige, är invandring till landet nödvändig ”för att Sverige ska kunna fortsätta att utvecklas och ge medborgarna ett gott liv”, skriver DN.

Invandringen är rentav en hjärtefråga för Fredrik Reinfeldt, heter det i tidningen.

Men hans parti Moderaterna har blivit allt mer invandringskritiskt på senare år, åtminstone retoriskt. Reinfeldts ”öppna era hjärtan”-idéer är inte direkt på tapeten längre.

Sverige är dock inget dåligt exempel när det gäller invandringens konsekvenser, hävdar den förra Moderatledaren. Den bilden ska man inte köpa. Tvärtom kommer stora delar av den så kallade utvecklade världen gå samma väg som Sverige, påstår Reinfeldt i DN.

Han förnekar också att invandrare i stor utsträckning är oförmögna att arbeta. Inom hans nya bransch, besöksnäringen, finns det minsann många invandrare, framhäver han.

Däremot har den allmänna trenden i Sverige och Europa varit att stänga gränserna. Men lågt barnafödande och en åldrande befolkning kommer kräva ett fortsatt ”inflöde” av invandrare. Att det bara blir fler och fler människor i världen stämmer inte, enligt Fredrik Reinfeldt

– Vi har levt i ett slags evig tro på att vi bara ska bli fler. Men nu viker trenden globalt av, framför allt i högt utvecklade ekonomier, säger han i DN. Jag brukar peka på den japanska modellen: med lågt barnafödande och att stänga landet för invandrare har du skapat det perfekta äldreboendet.

Kritiken som många riktat mot honom och hans invandringspolitik slår Reinfeldt ifrån sig. Han har gått vidare och hänvisar till att det inte längre är han som leder Moderaterna. Men han möts av ”mycket värme” när han rör sig ute på gator och torg i Sverige, påstår han.

Sedan ska man inte glömma hur bra Sverige och Norden är, poängterar han. Enligt Fredrik Reinfeldt är det rentav så bra att vi just nu lever i ”mänsklighetens allra bästa tid”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program