Svenska staten räddar SAS – igen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

SAS räddades av staten senast under 2021 med hjälp av omfattande stöd och nu är det dags igen. I riksdagens finansutskott har alla partier utom Miljöpartiet ställt sig bakom ett nytt räddningspaket.

Sverigedemokraterna nämner i ett så kallat särskilt yttrande att staten borde sälja sitt aktieinnehav i SAS, då partiet inte anser att staten ska äga ett flygbolag. Det har även finansministern Mikael, Damberg, sagt tidigare under sin tid som näringsminister. Vilket Sverigedemokraterna pekar ut i sitt yttrande.

Miljöpartiet vill inte att staten ska stötta eller ha någon del av ägarskapet av SAS. Dels på grund av att flygbolaget inte har gått med vinst på flera år, och dels för att det enligt Miljöpartiet inte finns förutsättningar för att göra flygbolaget säkrat utifrån partiets klimatalarmistiska agenda.

Kritik har tidigare förts fram mot att staten så uppenbart gynnar en av oligarkfamiljerna i Sverige genom att till exempel rädda SAS. En av dessa är Jens Holm som 2021 menade att det var dags för delägarna i SAS, familjen Wallenberg, att betala istället för att kräva det av skattebetalarna. Vänsterpartiet ställer sig däremot denna gång bakom räddningspaketet till SAS.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program