Putin: Västvärldens ”globala dominans” är över

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Department of State/State Department photo/ Public Domain

Konflikten i Ukraina är egentligen en global sådan där västvärlden försöker sänka Ryssland. Västmakterna bedriver ett ekonomiskt ”blitzkreig” mot Ryssland, hävdade landets president Vladimir Putin i ett tal på onsdagen, uppger Daily Mail.

Rysslands president Vladimir Putin verkar se kriget i Ukraina som något betydligt större än bara en lokal konflikt mellan två grannländer. I ett tal på onsdagen påstod han att västerländska stater är ute efter att dominera världen. Men det har han stoppat, menar han.

– Västvärldens försök att nå global dominans har nått ett slut, sade han enligt Reuters.

Enligt den ryske presidenten är konflikten i Ukraina, som är komplex och går många år tillbaka i tiden, västvärldens förevändning för att införa sanktioner mot Ryssland. Västmakterna bedriver just nu ett finansiellt ”blitzkreig” mot Rysslands ekonomi, i syfte att rasera den, hävdar han.

Detta ekonomiska krig har haft effekt, medger Putin, men han tror inte att effekterna kommer bli långvariga eftersom det är så många andra länder i världen som inte står bakom dem.

Västerländska staters sanktioner handlar egentligen om att de ”inte vill ha ett starkt och suveränt Ryssland”, förklarade han i sitt tal.

– Västvärlden bryr sig inte ens om att dölja att deras mål är att skada hela den ryska ekonomin, att skada varje rysk medborgare, fortsatte presidenten samtidigt som han kallade hetsjakten på ryssar runt om i världen för ”pogromer”, uppger Daily Mail.

Enligt Vladimir Putin har västmakternas mål i många år varit att hålla Ryssland ”i schack”, men det fungerar inte längre. Den ryska invasionen av Ukraina går enligt plan, påstod Putin.

Vidare menar han att västvärlden inte förstår sig på Ryssland och dess verklighet.

– Vi kämpar för vår suveränitet och våra barns framtid.

Samtidigt har rubeln de senaste dagarna till viss del återhämtat sig mot dollarn. Men marknaden är osäker. I skrivande stund går en dollar på 108,40 rubel. 7 mars köpte en dollar 139 rubel.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program