SD säger ja till MP-ledd klimatpolitik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

I en intervju till Samnytt bekräftar Sverigedemokraternas riksdagsledamot Martin Kinnunen att partiet skriver under klimatpolitiska målsättningar som tagits fram under Miljöpartiets ledning. Samtliga åtta riksdagspartier ska enligt dessa uppgifter ställa sig bakom en historisk klimatöverenskommelse.

Miljömålsberedningens ordförande är Emma Nohrén som är tidigare riksdagsledamot för Miljöpartiet. Hon och Miljöpartiet har länge krävt att Sverige ska gå i spetsen för en global klimatomställning, en politisk inriktning vilket bland annat lett fram till en omfattande energikris i Sverige.

Foto: Emma Nohrén (MP)

Miljömålsberedningen ska enligt uppgifter till flera olika medier kommit överens om att de fossila koldioxidutsläpp från varor och tjänster som produceras i utlandet men som importeras och konsumeras i Sverige ska leda till ett så kallat netto noll-mål. Detta innefattar också de varor och tjänster som används av svenskar när de befinner sig utomlands.

Till Samnytt säger Sverigedemokraternas miljöpolitiska talesperson Martin Kinnunen att det stämmer att partiet är överens om delar av innehållet.

– Det har nåtts överenskommelser. Saker som tillräckligt många är överens om. Men dokumentet är inte offentligt ännu, så jag har inte uttalat mig rörande innehållet för någon, annat än att vi står bakom delar av betänkandet. Men vi har reservationer, och vi har saker vi är överens om med flera partier, säger Kinnunen till Samnytt.

Foto: Martin Kinnunen (SD) i riksdagsdebatt

Från övriga partier är det idel lovsång över Miljömålsberedningens arbete. Bland annat är den kontroversiella moderaten Christofer Fjellner i eld och lågor över överenskommelsen. Han menar i en intervju med Altinget.

– Jag är glad att det har gått förvånansvärt bra. Det finns en stor enighet. Det är jag väldigt glad över, säger Fjellner till Altinget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program