Putin: Våra motståndare skyr inga medel – gör vad som helst, ”mot vem som helst”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De styrande i västvärlden är nu så desperata att hålla fast vid sin världshegemoni att de är beredda att ta till vilka metoder som helst, mot vilket land som helst. Det påstod Rysslands president Vladimir Putin i ett tal på torsdagen.

Under ett möte med sina säkerhets- och underrättelsetjänster talade Rysslands president Vladimir Putin om det gällande världsläget.

I talet verkar han syfta på sprängningen av Nord Stream 1 och 2, som Ryssland klassar som internationell terrorism, även om han inte uttryckligen nämner något om det.

Enligt Putin är den gamla världsordningen tveklöst på väg att ”kollapsa”, vilket gör är att västvärldens styrande är så desperata att de är beredda att ta till vilka metoder som helst.

– Den gamla unipolära hegemonin håller ofrånkomligen på att kollapsa. Detta är en objektiv verklighet som väst kategoriskt vägrar att acceptera. Vi ser alla konsekvenserna av detta. Genom att hålla fast vid det förflutna och genom att införa politiska diktat på alla områden – från internationella relationer och ekonomi till kultur och sport – skapar det ökända kollektiva väst allt fler problem och kriser, förklarade han i sitt anförande, och fortsatte:

– I processen stannar man inte vid någonting när man utövar press på länder som väljer en suverän utvecklingsväg, som inte vill lyda utan vill ta en egen väg och framtid, självständigt och fritt och samtidigt behålla sin egen kultur, traditioner och värderingar.

Och man är beredd angripa vem som helst, vilket land som helst, påstår han.

– För att nå sina mål är våra geopolitiska motståndare redo att slå till mot vem som helst – alla – vilket land som helst, förvandla det till ”ground zero” av kriser, anstifta ”färgrevolutioner” och utlösa blodiga massakrer. Vi har sett detta många gånger förut.

Väst håller nu på att ”utarbeta scenarier för att hetsa till nya konflikter”, hävdar han vidare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program