Natos grundidé är att tygla Ryssland och Tyskland: ”Får inte förena sig”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ryssland och Tyskland var på väg att få ett nära samarbete genom Nord Stream 2. Detta är nu för alltid grusat, efter att någon sprängt sönder ledningarna. Att förstöra samverkan mellan Ryssland och Tyskland stämmer överens med påstådda amerikanska planer.
– En stor del av Västeuropas befolkning sitter fram hypnos-tv, konstaterar Swebbtvs ekonomiska och politiska kommentator Magnus Stenlund i veckans nyhetsanalys.

Vem ligger egentligen bakom attacken mot Nord Stream 1 och 2?

Ryssland utreder nu händelsen som internationell terrorism.

Man menar att det handlar om ”avsiktliga handlingar för att skada gasledningar nära Bornholmsön… vilket orsakat betydande ekonomisk skada för Ryska federationen”, säger den ryska åklagarmyndigheten i ett uttalande.

Något definitiv svar på vem den skyldiga är finns inte ännu, även om många pekar finger åt USA.

Att förstöra Tysklands energisamarbete med Ryssland stämmer överens med vad som står i det så kallade ”RAND-dokumentet”, som sägs vara en amerikansk plan för att försvaga Europa.

Även om dokuementet är ett falsarium, vilket RAND säger att det är, är det ändå intressant, menar Magnus Stenlund i sin senaste nyhetsanalys i Swebbtv.

– Det har konstaterats vara fejk. Men det som står i det är ändå sanning alltihop, säger han. Det är väldigt sannolikt att någon skulle kunna ha de här tankarna, att avsiktligt göra så här. Och det är inga nya tankar heller, utan hela Natos grundidé har sarkastiskt uttryckts som så att det handlar om att sätta upp ett försvar mot Ryssland men också att hålla nere Tyskland.

– Att se till att de båda inte förenar sig i en enhet.

För då hade den kontinentala supermakten Eurasien uppstått, vilket vore en mardröm för USA.

– Det hade varit en fruktansvärt stark motståndare till USA, säger Stenlund. Och detta har USA också uttryckt i offentliga sammanhang. Så det är inga nya tankar. Men med den här gasläckan har ju någon bevisligen begått krigshandlingar i första hand riktade mot Tyskland och Ryssland.

– Detta är helt i linje med den filosofin.

Men i västerländska media framhävs ”experter” som i stället påstår att det är Ryssland som, av någon anledning, attackerat sig själv och förstört sin egen gasledning.

– Detta måste Ryssland ha förstått, om de nu hade gjort det här, förklarar Magnus Stenlund i Swebbtv. För den allmänna publiken som sitter framför tv-apparaten kommer detta vara Rysslands fel, oavsett om Ryssland hade tänkt att det skulle vara enkelt att framställa det som att USA är skyldiga bland människor som tänker själva. Men det gör ju inte de flesta.

Han reagerar också på hur den svenska regeringens presskonferens om händelsen genomfördes. Nu för tiden ska man tydligen inte få dra egna slutsatser förrän en officiell auktoritet först har gjort det. Men att det handlar om ett ”sabotage” visste ju alla redan. Det kunde alla räkna ut på egen hand.

– En stor del av Västeuropas befolkning sitter fram hypnos-tv. Vi ska inte få dra några slutsatser förrän en auktoritativ källa har sagt att det är sabotage. Innan dess ska vi egentligen inte få tro nånting. Vi ska inte själva få uttala detta. Det är först när en källa har sagt det, i det här fallet regeringen. Är det det enda som de kan bidra med, att detta är ett sabotage?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program