Putin: Rysskräcken ett bedrägeri för att lura Europas folk

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Varningar om att Ryssland planerar invadera Europa är ”fullständigt nonsens” och ett bedrägeri västmakternas politiker använder för att lura sina befolkningar, hävdar Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar Tass.

Att Ryssland skulle invadera Europa är totalt nonsens och ett sätt för västvärldens makthavare att styra sina befolkningar och lura dem på pengar.

Det menar nu Rysslands president Vladimir Putin.

Enbart Sverige har skickat 37 miljarder kronor till Ukraina.

– Gällande anklagelserna om att vi planerar invadera Europa efter Ukraina, så är det fullständigt nonsens som enbart är avsett att skrämma deras befolkningar för att få dem att betala mer pengar, säger Putin enligt Tass.

Detta sker i en kontext, förklarar den ryska presidenten, där väst drabbats av fallande ekonomier och levnadsstandard. Därför måste politikerna använda något för att bibehålla sin agenda och makt genom att injaga fruktan hos sina befolkningar. Och då passar Ryssland perfekt. De ”försöker rättfärdiga sig själva, så de skrämmer sin befolkning med ett potentiellt ryskt hot samtidigt som de försöker utöka sitt diktat över hela världen”, säger han.

Under ett möte med kulturarbetare i veckan sade Vladimir Putin även att Ryssland inte har några ovänliga nationer i världen men ”ovänliga eliter” i dessa nationer samt att Ryssland aldrig försökt cancellera andras kulturer så som väst gjort mot Ryssland.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program