Ryssland ”har bevis” för ukrainska kopplingar till terrordådet i Moskva

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De ryska utredarna ”har bevis” för kopplingar mellan ”ukrainska nationalister” och de som utförde terrordådet i Moskva den 22 mars, där ett 140-tal människor mördades, rapporterar nyhetsbyrån Tass.

Den ryska utredningskommittén hävdar nu att man har bevis för kopplingar mellan Ukraina och de som utförde terrordådet i konserthuset Crocus City Hall utanför Moskva för en vecka sedan.

Utredarna säger i ett uttalande att de har verifierat information om att stora summor pengar och kryptovaluta som förts över till gärningsmännen kan spåras till Ukraina.

Pengarna ska ha använts för att förbereda terrorattacken.

Enligt utredningskommittén ska terrordådet ha varit noga planerat men ”hjärnorna bakom brottet”, som den ryska nyhetsbyrån uttrycker det, ska ha varit lika flitiga.

”Utredarnas arbete med de fängslade terroristerna, undersökningen av teknisk utrustning som beslagtagits från dem och analysen av information om finansiella transaktioner bevisar deras koppling till ukrainska nationalister”, säger utredningskommittén i uttalandet enligt Tass.

Elva personer har gripits misstänkta för inblandningen i attacken, därav de fyra beväpnade männen som ska ha utfört det. Ytterligare en misstänkt person som kopplas till finansieringen av terrordådet ska nu också ha identifierats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program