Professorn: Covid kommer sannolikt från ett amerikanskt biolabb

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Jeffrey Sachs. © Foto: Bluerasberry (CC BY-SA 3.0)

Sars-cov-2 kommer troligen från ett ”amerikanskt labb för bioteknik”. Det hävdar den amerikanske professorn Jeffrey Sachs under ett samtal vid GATE Center.

Det är den kände nationalekonomen och professorn Jeffrey Sachs som nu hävdar att coronaviruset troligen har ett amerikanskt ursprung.

Det säger han under en diskussion om världslaget vid tankesmedjan GATE Center i Madrid.

– Jag ska lägga till ett provocerande uttalande, som kanske kommer chockera er. Jag var ordförande för The Lancet-kommissionen i två år om covid. Jag är ganska övertygad om att det kom från ett amerikanskt labb för bioteknik, inte från naturen. Det är en blunder, enligt min uppfattning, av bioteknik, inte en olycka med naturlig spridning. Vi vet inte säkert, ska noga påpekas. Men det finns tillräckligt med bevis för att det borde undersökas, och det undersöks inte. Inte i USA, inte någonstans. De vill inte leta under mattan för mycket.

Sachs diskuterar också frågan i en ny intervju med Tehran Times.

– Den amerikanska regeringen sponsrade en hel del farlig genetisk manipulation av SARS-liknande virus och har ännu inte ärligt avslöjat arten av det arbetet. Det finns oroande tecken på att denna forskning kan ha skapat SARS-CoV-2, viruset som orsakar sjukdomen covid-19. Vi kan misstänka detta eftersom amerikanska forskare förklarade avsikten att manipulera virus på ett sätt som kunde ha skapat viruset, säger han till tidningen och påpekar att den amerikanska regeringen nu måste vara transparent när det gäller denna forskning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program