Politiker vill förbjuda ministrar att delta i World Economic Forum

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den kanadensiska politikern Pierre Poilievre, som nu försöker bli Konservativa partiets nya partiledare, säger att han skulle förbjuda statsråd i sin eventuella regering från att delta i World Economic Forum i Davos. Kritiker anklagar honom för populism.

Den konservativa parlamentsledamoten i Kanada, Pierre Poilievre, säger att han kommer förbjuda sina eventuella framtida statsråd att delta i det årliga globalistmötet World Economic Forum i Davos om han blir premiärminister i landet.

Detta eftersom WEF, enligt honom, inte tjänar folkets intressen.

– Det är därför som jag klargjort att mina ministrar, i min regering, kommer förbjudas att delta i World Economic Forum, säger han i en kampanjfilm och fortsätter:

– Jobba för Kanada. Om du vill åka till konferensen i Davos kan du köpa en enkelbiljett. Du kan inte ingå i vår regering samtidigt som du jobbar för en agenda som går emot vårt folks intressen.

Men vissa menar att han bara håller på med populism.

”Den här videon, och Poilievres nya ’policy’ gällande World Economic Forum, är inget annat än skräp som syftar till att suga in människor som tror på halvsanningar eller direkta lögner. När Stephen Harper eller hans ministrar åkte till Davos, arbetade de inte för en politisk agenda som var emot folket i Kanada, de sålde Kanada”, skriver Toronto Sun och påpekar att en av Pierre Poilievres nära medarbetare deltog i Davos 2014.

Stephen Harper ledde Kanadas konservativa parti mellan 2004-2015, och var landets premiärminister mellan 2006-2015.

Toronto Sun hävdar att Poilievre drar fram ”konspirationsteorier för att sälja medlemskap”.

Partiledarvalet i Konservativa partiet äger rum den 10 september 2022.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program