Biden satsar tusentals miljarder på klimathysteri

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Joe Biden under FN:s "klimatkonferens" 2021. Foto: The White House/Public domain

Den amerikanska vänstern lyckades igår driva igenom ett ofantligt stort lagpaket som ska möjliggöra för USA att minska sina ”utsläpp” av växthusgaser med enorma 40 procent innan år 2030. Hundratals miljarder dollar ska satsas på ”klimatet”.

Det var igår som den amerikanska senaten röstade igenom Joe Bidens så kallade klimatpaket.

Detta skedde med ”minsta möjliga majoritet”, skriver Ekot, som kallar det för det största klimatpaketet i USA:s historia.

Inte en enda republikan röstade för.

Syftet är alltså att bekämpa ”klimatkrisen”, trots att det enligt ledande klimatforskare inte existerar någon sådan kris.

Lagpaketet innebär bland annat höjda skatter, klimatbonus på tusentals dollar för elbilar och diverse åtgärder för att minska ”utsläppen” som påstås skada klimatet och jorden. Slutmålet är en övergång till så kallade förnybara energikällor.

Totalt handlar det om 740 miljarder dollar, varav en stor del ska gå till ”klimatet”.

Paketet ”injicerat mer än 370 miljarder dollar”, cirka 3.700 miljarder svenska kronor, i klimat- och energiprogram och kommer tillåta USA att minska ”utsläppen av växthusgaser” med cirka 40 procent innan 2030, rapporterar New York Times.

– Det här är den största klimatsatsningen i USA:s historia. Det här en ”game changer”, en vändpunkt som ska få fart på övergången till förnybar energi, sade Demokraternas majoritetsledare i senaten, Chuck Schumer, enligt Svenska Yle.

Men enligt den republikanska senatorn Lindsey Graham kommer paketet med höjd skatt bara göra livet ännu svårare för det amerikanska folket, som redan lider under kraftig inflation.

Företagsskatten ska höjas med minst 15 procent, vilket enligt republikanerna kommer hota jobb och ytterligare driva på inflationen, skriver TT.

Demokraterna sätter sin ”radikala vänsteragenda före människorna de valdes att tjäna. Det finns inget ’måttligt’ med att höja skatterna för småföretag. Rösta bort dem alla den 8 november!”, skriver Donald Trump Jr på Twitter.

”Vi bevittnar vad som bara kan beskrivas som plundringen av statskassan före ett imperiums fall”, skriver en annan person.

Enligt kritiker är ”klimatkrisen” ett globalistiskt bedrägeri som används för att införa en neofeodal kommunism i världen, där privat ägande och integritet inte längre existerar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program