Orbán: Sanktionerna mot Ryssland ”dödar den europeiska ekonomin”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sanktionerna mot Ryssland har drabbat Europa värre än vad Ungerns premiärminister Viktor Orbán tidigare trott, säger han i en intervju med statsradion på fredagen enligt Reuters/Euronews. De måste återkallas, annars kan Europas ekonomi rasa samman, hävdar han.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán är mycket orolig för Europas framtid. Detta på grund av de massiva sanktionerna mot Ryssland, som slagit tillbaka som en boomerang mot Europa.

De har orsakat omfattande skada på den europeiska ekonomin ekonomi utan att försvaga Ryssland, påpekar han, och de har inte heller fått slut på Ukrainakriget.

Energipriserna har skjutit i höjden, och nu börjar även Ungerns ekonomi påverkas tydligt.

Enligt Viktor Orbán är sanktionerna ogenomtänkta och måste återkallas för att EU ska kunna undvika en förstörelse av Europas ekonomi.

– Först trodde jag att vi bara skjutit oss själva i foten, men nu står det klart att den europeiska ekonomin har skjutit sig själv i lungorna, och kippar efter luft, säger han i radiointervjun.

De anti-ryska sanktionerna hjälper inte heller Ukraina, hävdar han vidare, men riskerar däremot att ”döda den europeiska ekonomin”.

Det som sker i Europa just nu är outhärdligt, enligt den ungerske ledaren.

EU står inför ett sanningens ögonblick, tror Viktor Orbán, och kommer tvingas inse att sanktionerna varit en ödesdiger felbedömning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program