”Naturlig immunitet är vägen ut ur pandemin”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

85 procent av Sveriges befolkning hade antikroppar mot SARS-CoV-2 under senare delen av förra året, visar en undersökning från Folkhälsomyndigheten. Men omikron tog sig enkelt förbi dem. Att påstå att man kan mäta immunitet genom höga nivåer av antikroppar efter vaccination är falskt, enligt en läkare.

Under november och december 2021 genomförde Folkhälsomyndigheten en undersökning som visar att 85 procent av Sveriges befolkning då hade antikroppar mot covid-19.

Detta efter massvaccination mot smittan, men innan omikronvarianten tog fart.

”Vaccinationerna mot covid-19 under hösten 2021 resulterade i en fortsatt ökning av andelen i befolkningen med antikroppar… Denna undersökning gjordes innan den kraftiga ökningen av antalet fall orsakad av omikronvarianten”, skriver Folkhälsomyndigheten.

Alltså stoppades inte den muterade virusvarianten av den höga nivån antikroppar.

De så kallade vaccinen mot covid-19 är programmerade mot ursprungsviruset av SARS-CoV-2 och skapar antikroppar mot spikproteinet hos den varianten. Men omikron är en ny variant och har ett stort antal mutationer på just det proteinet. Därmed kan omikron enkelt ta sig förbi vaccinen.

Men nu har människor i stället smittats med omikron, vilket leder till naturlig immunitet och ett mycket bredare och bättre skydd mot hela viruset och dess 29 olika protein.

Skyddet blir inte alls så smalt som det ”vaccinen” ger.

Media och myndigheter har varit helt besatta av vaccinen och att öka antalet antikroppar mot covid-19 hos befolkningen, trots att detta bara är en mindre och tillfällig del av immunskyddet. Vaccinen skapar inte ens antikroppar mot rätt virusvariant längre. Och människor ska inte gå runt med aktiva antikroppar mot sjukdomar hela tiden.

– Det är omöjligt att behålla antikroppar mot alla virus vi stött på. Energibehovet skulle bli alldeles för högt och vårt blod skulle bli tjockt som slam. Det är inte så immunförsvaret fungerar. Antikropparna ökar initialt men minskar sedan stegvis. Den långsiktiga immuniteten sitter i B-celler i benmärgen som producerar antikroppar nästa gång du påträffar viruset samt i T-mördarceller. Påståendet att man kan mäta immuniteten genom höga nivåer av antikroppar efter vaccination är helt enkelt falsk, sade läkaren Aaron Kheriaty till Megyn Kelly i januari.

Däremot kan omikron vara räddningen.

– Naturlig immunitet är vägen ut ur pandemin, fortsätter Kheriaty. Vad folk måste förstå är att det är infektion som leder till hållbar immunitet. Och detta ger alla ett hopp om att man inte behöver fortsätta leva i rädsla. Man behöver inte se varje person som man träffar som ett potentiellt hot mot sin hälsa. Vårt immunförsvar är byggt för att hantera smittämnen. Den närmaste släktingen till SARS-CoV-2 är det ursprungliga Sars-viruset. Personer som fick det viruset har fortfarande, efter 17 år, bra naturlig immunitet mot det viruset.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program