Nato erkänner: ”Kriget startade 2014 – inte 2022”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nato-chefen Jens Stoltenberg har nu sagt att kriget i Ukraina inte startade 2022, som mainstream-media envist rapporterar, utan 2014. Alltså samma år som den USA-ledda statskuppen i landet. Detta tycker Swebbtvs Magnus Stenlund är anmärkningsvärt.
– Det är verkligen ett erkännande, säger han i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

Det var på en fråga från en AP-journalist den 14 februari som Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg sade följande om Ukrainakriget:

– Det andra jag ska säga är att kriget inte började i februari förra året. Kriget startade 2014. Och sedan 2014 har Nato-allierade gett stöd till Ukraina, med utbildning, med utrustning. Så den ukrainska försvarsmakten var mycket starkare 2022, än 2020 och 2014. Detta gjorde naturligtvis en enorm skillnad när president Putin bestämde sig för att attackera Ukraina.

– Det här går ju fullständigt emot påståendena man haft under hela kriget om att Ryssland startat kriget, säger Magnus Stenlund i Swebbtv.

Detta handlar rentav om ett erkännande från väst, menar han.

– Det är ju egentligen vad det är.

Enligt Stenlund hade kriget inte blivit av om Ukraina inte brutit ut mot det som man åtog sig i de så kallade Minskavtalen, att ge Donbass-republikerna en autonom ställning.

– Och som man dessutom blivit ålagda enligt en resolution från FN:s säkerhetsråd. Det här är alltså svart på vitt. Det är därför som detta har skett. Och nu säger Stoltenberg på det här sättet. Det är verkligen ett erkännande, även om det inte är i det sammanhanget han säger det. Han är ju inte ute efter att erkänna, utan bara råkar säga det, påpekar Magnus Stenlund i Swebbtv.

Men fredsavtalet i Minsk var en bluff, för att ”köpa tid” så Ukrainas antiryska militärmakt kunde växa sig stark, har västledare nyligen själva medgett.

Magnus Stenlund diskuterar även terrorbombningen mot Nord Stream, som alla statsledare nu enligt honom vet utfördes av USA. Han liknar detta vid en hustrumisshandel – av Tyskland.

– Alla vid bordet sitter där och vet. När (Tysklands förbundskansler) Olaf Scholz tar i hand med Macron, Sunak och alla andra så vet de att Scholz accepterar detta och inte gör nånting. Och det är ju en bevisad ryggradslöshet, som måste vara mycket, mycket jobbig att stå ut med.

Lyssna på Stoltenbergs uttalande HÄR.

Relaterat:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program