Musk: Ukraina blir bara svagare – ”tusentals dör för ingenting”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Skärmdump X.

En fredlig lösning borde förhandlats fram mellan Ryssland och Ukraina för länge sedan. Det påpekar nu miljardären Elon Musk i ett inlägg på X. Mängder av unga män har i stället ”dött för ingenting” och nu är Ukraina bara i en svagare position än innan, enligt Musk.

Samtidigt som Sveriges politiker fortsätter elda på kriget i Ukraina med ytterligare 7,1 miljarder kronor i ett så kallat ”stödpaket” fortsätter Elon Musk uppmana till en fredlig lösning.

Så här skriver ett populärt konto på X.

”Det är dags för vapenvila och fredssamtal mellan Ukraina och Ryssland. Ukraina har förlorat detta krig och ingenting kommer ändra på det. Ukraina har inte tillräckligt många män för att vinna. 60 miljarder dollar till Ukraina (det Bidenadminstrationen vill skicka dit, vår anm) kommer inte att ändra på fakta. Ryssland kommer behålla Krim och delar av östra Ukraina”.

Elon Musk svarar:

”Ja. Det är bara en fråga om hur många som dör innan den verkligheten accepteras. Ett fredsavtal borde ha gjorts för ett år sedan. Sedan dess har tusentals pojkar dött för ingenting och Ukrainas ställning växer sig svagare för varje dag.”

Detta alltså till skillnad mot vad Nato påstår, vilket är att Ukraina skulle få en bättre position genom att fortsätta kriga och kriga.

– Vi måste fortsätta att öka och upprätthålla det stadiga flödet av vapen och ammunition till Ukraina. Ju starkare Ukraina är på slagfältet, desto starkare kommer de att vara vid förhandlingsbordet, och ju tidigare slutar detta krig, påstod Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i oktober förra året.

Läs också:
Ukraina en gigantisk ”penningtvätt”, enligt politiker
”Ukrainakriget ett krig av lögner”
Tucker: Ukrainakriget har avslöjat västmedias dödliga lögner
Skicka inga mer pengar – så avslutar man det ”sinnessjuka” Ukrainakriget

Inlägg:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program