Ukraina en gigantisk ”penningtvätt”, enligt politiker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Proxykriget i Ukraina är ”bara ett program” för makteliten ”att tvätta pengar”. Det förklarar den oberoende amerikanska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. i ett tal.

För över tio år sedan sade Wikileaks-grundaren Julian Assange att kriget i Afghanistan var ett sätt för västvärldens eliter att tvätta pengar, att sno pengar från skattebetalare.

– Målet är att använda Afghanistan för att tvätta bort pengar från USA:s och Europas skattebaser genom Afghanistan, och tillbaka ner i händerna på en transnationell säkerhetselit. Målet är ett ändlöst krig, inte ett framgångsrikt krig, sade han 2011.

Nu säger Robert F. Kennedy Jr. ungefär samma sak om Ukraina.

– Hela budgeten för EPA (Environmental Protection Agency) är 12 biljoner dollar. Det är allt vi har till miljön i det här landet. Vi ger tolv gånger så mycket till Ukraina på ett år. Och det är bara början. Även om kriget i Ukraina tog slut idag, kommer vi fortfarande spendera en halv biljon dollar där för att återuppbygga landet.

– Kontrakten för att återuppbygga är ännu större än krigskontrakten.

USA:s makthavare har upprepade gånger framhävt att pengarna som skickas till Ukraina egentligen går till den amerikanska industrin, påpekar presidentkandidaten.

– (Minoritetsledaren i senaten) Mitch McConnell sade, oroa er inte, det (pengarna) går egentligen inte till Ukraina. Det går till amerikanska militärentreprenörer, så det är bra för vårt land. Han erkände precis det som vi sagt, att det bara är ett program för att tvätta pengar.

Och vem äger företagen som tjänar pengarna? I slutändan Blackrock, hävdar Kennedy vidare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program