”Ukrainakriget ett krig av lögner”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk delar uppfattningen att kriget i Ukraina är ett ”krig av lögner”, en lång rad av lögner. Det framgår av inlägg på X.

Det var i helgen som miljardären Elon Musk höll med om ett inlägg på X som kallar Ukrainakriget för ett krig av lögner.

Inlägget är skrivet av den amerikanska affärsmannen David Sacks.

”Korrekt”, skriver Musk som svar på inlägget.

Så här skriver Sacks bland annat:

”Kriget i Ukraina är baserat på lögner – lögner om hur det började, hur det går och hur det kommer att sluta… Vi får höra att Ukraina vinner när man faktiskt förlorar. Vi får höra att kriget gör Nato starkare när det faktiskt utarmar det… Vi får höra att världen är med oss ​​när den globala majoriteten faktiskt anser att USA:s politik är höjden av dårskap. Vi får höra att det inte finns någon möjlighet att sluta fred när vi i själva verket har förkastat flera möjligheter till en förhandlingslösning. Vi får höra att om Ukraina fortsätter slåss kommer man att förbättra sin förhandlingsposition när villkoren i själva verket bara kommer bli mycket sämre än vad som redan funnits till hands och som avvisats.”

”Lögnerna” i väst drar bara ut på kriget, enligt Sacks.

Vad som i realiteten kommer hända, hävdar han, är att Ryssland kommer ta ännu mer territorium samtidigt som Ukraina kommer kasta in fler män och kvinnor i ”köttkvarnen”, varpå missnöjet ökar och slutligen blir det ”kris i Kiev och Zelensky-regeringen störtas”.

Men det kan ännu ta ett tag, eftersom lögnerna fungerat så bra i väst.

”Och sedan, när kriget till slut är förlorat, när hela landet ligger i pyrande ruiner på ett begravningsbål som de själva skapat, kommer lögnarna att säga ’ja, vi försökte'”, skriver han.

Därefter kommer krigshetsarna i väst skylla ifrån sig, klappa sig själva på axeln och ”glatt gå vidare till nästa krig”, menar Sacks, precis som efter fiaskokrigen i Afghanistan och Irak.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program