Modernas vd: Ingen vill ha vaccin längre – vi slänger det i soporna

 

Ingen vill ha vaccin längre. Därför måste det amerikanska läkemedelsföretaget Moderna nu slänga tiotals miljoner doser i soporna. Det förklarade företagets vd Stéphane Bancel under World Economic Forum i Davos.

Swebbtv har tidigare rapporterat om hur hundratals miljoner vaccindoser mot covid-19 bara i EU troligen måste slängas. Det går inte ens att skänka borta doserna, eftersom ingen vill ha dem.

Nu förklarar även Modernas vd Stéphane Bancel att tiotals miljoner doser måste kastas – för att ingen vill ha dem.

– Vi håller på att slänga dem i soporna. Det är tråkigt att säga, jag håller på att slänga 30 miljoner doser i soporna eftersom ingen vill ha dem. Vi har ett stort efterfrågeproblem.

Även Moderna har försökt få andra länder att ta dem. Men det går inte.

– Vi har just nu regeringar – vi försökte kontakta… genom ambassaderna i Washington. Varenda land. Inget vill ta dem, fortsätter han.

Enligt Bancel är världens vaccinproblem inte längre kapaciteten att kunna producera doser. Problemet är att folk ratar läkemedlet.

Och kineserna vill inte ha några mRNA-vaccin.

– Problemet i många länder är att människor inte vill ha vaccin. I USA vill man inte ha vaccin. Runt om i världen är det många som inte vill ha dem. Så vi har inte ett kapacitetsproblem i världen. Det är inte sant. Det var sant för två år sedan, men inte idag.