Bill Gates: Vaccinen funkar ”inte bra” mot infektion – och de saknar varaktighet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Miljardären Bill Gates, som stått i centrum under den så kallade pandemin, verkar inte fullt nöjd med de vaccin som hittills tagits fram. De är nämligen dåliga på att stoppa infektion, och är inte särskilt varaktiga. Det förklarade han under WEF-mötet i Davos.

Det var under World Economic Forums årsmöte i Davos som bland andra miljardären Bill Gates diskuterade frågan hur man ”förbereder inför nästa pandemi”.

Enligt Gates behövs det ett ”globalt team” för att stoppa en pandemi från att bryta ut. Inte minst på grund av att många länder med ”pandemrisk” inte själva kan hantera en smitta, menar han.

– Om man ska ta en pandemi på allvar måste man ha global kapacitet som kan komma in och göra de här sakerna, säger han. Om tio år behöver vi extremt mycket bättre diagnostisk teknik och kunna skala upp varje land inom en månad så de kan diagnostisera hela populationer.

– Om vi lyckas ta fram vaccin behöver vi vaccin som kan stoppa infektion och har lång varaktighet, fortsatte han.

De vaccin som tagits fram i dagsläget, enligt Bill Gates, har nämligen ”inte mycket varaktighet och är inte bra på att blockera infektioner”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program